е на 60-о място в света по мръсен въздух в

...
е на 60-о място в света по мръсен въздух в
Коментари Харесай

София е на 60-о място в света по мръсен въздух


е на 60-о място в света по замърсен въздух в последния ден на 2022 година Това сочи информация в уеб страницата за качеството на въздуха в столиците по света – IQI към 14:00 часа, демонстрира информация на bTV.

Най-мръсният през днешния ден е регистриран в кварталите „ Васил Левски “, „ Павлово “, „ Изгрев “ и „ Младост “. Концентрацията на PM 2.5 е 7,6 пъти над нормите за качество, предложени от Световната здравна организация. Този вид се води „ нездравословно за хората с белодробни болести “.

Силно нечист е бил въздухът и в градовете Пловдив, Благоевград, Горна Оряховица и Девня, като най-сериозен е бил казуса в града на тепетата. Тази заран пловдивчани са дишали (PM 2.5 е 12,2 пъти над нормите) даже от този в столицата, демонстрират още данните.

В международен мащаб най-мръсен е въздухът над Азия. Измерванията в последния ден на 2022 година демонстрират, че проблеми със има в столиците на Бангладеш, Монголия, Китай и Индия.

Любопитен е обстоятелството, че на Балканите най-сериозен проблем имат в Боста и Херцеговина, както и в Сверена Македония – Сараево се подрежда на 6-о място (PM 2.5 е 17,3 пъти над нормите), а Скопие - на 8-о място по замърсен въздух (PM 2.5 е 14,8 пъти над нормите).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР