е изпълнявала сложна схема за пране на пари в продължение

...
е изпълнявала сложна схема за пране на пари в продължение
Коментари Харесай

FinCEN Files: Северна Корея пере пари през американски банки

е изпълнявала комплицирана скица за пране на пари в продължение на години, като е употребила поредност от „ кухи “ компании и помощ от китайски компании, „ изпирайки “ пари през известни банки в, съгласно поверителни банкови документи, прегледани от.
Банковите прехвърляния от свързани със Северна Корея компании с непрозрачна благосъстоятелност от време на време се случват единствено през дни или часове, а преведените суми са в кръгли числа без ясни търговски аргументи за транзакциите, съгласно документите.
 Северна Корея излъчи криптирани сигнали към Youtube-канал Северна Корея излъчи криптирани сигнали към Youtube-канал
Севернокорейската държавна радиостанция Pyongyang Broadcast Service в събота качи на своя канал в YouTube частно известие с набор от ц...
Греъм Бароу, лондонски специалист за битка с прането на пари, съобщи, че този тип покупко-продажби са " сигнал за паника “ и носят белезите на напъните за прикриване на произхода на противозаконните пари в брой.
Структура от поверителни банкови документи, прегледани от NBC News, предлага необичаен взор върху това по какъв начин Северна Корея - и други измамници – трансферират противозаконни пари в брой през границите, макар интернационалните наказания, с цел да блокират достъпа на Пхенян до световната финансова система.
Подозираното пране от свързани със Северна Корея организации възлиза на над 174,8 милиона щатски $ в продължение на няколко години, като транзакциите са били позволени посредством американски банки, в това число и, сочат документите.
Изтеклите документи са част от, взаимен план с Международния консорциум на проверяващите публицисти,, NBC News и повече от 400 други публицисти по света. Проектът изследва голям брой секрети отчети за подозрителна активност, подадени от банки в Мрежата за ръководство на финансовите закононарушения на министерството на финансите, известна като FinCEN, както и други проверяващи документи. Изтекли документи бяха получени от BuzzFeed, изяснява БГНЕС.
Файловете FinCEN в действителност съставляват приключване на 2657 документа, в основата на които са 2100 отчета за подозрителна активност или SAR.SAR не са доказателство за непозволени дейности - банките ги изпращат на управляващите, в случай че подозират, че клиентите не могат да им оказват помощ, прецизират от BBC.
 В Северна Корея Политбюро призна за дефекти в битката с ковид В Северна Корея Политбюро призна за дефекти в битката с ковид
Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ун свика съвещание на Политбюро на Централния комитет на работническата партия на Корея (WPK), с цел да о...
По закон те би трябвало да знаят кои са техните клиенти - не е задоволително да подават SAR и да не престават да взимат мръсни пари от клиенти, до момента в който чакат изпълнителите да се оправят с казуса. Ако имат доказателства за незаконна активност, те би трябвало да спрат да реалокират паричните средства.
По същите документи разркиват капиталова машинация, известна като " скица на Понци " (пирамида), почнала скоро откакто английската банка HSBC е санкционирана с 1,9 милиарда $ в Съединени американски щати поради пране на пари. Това е станало макар обещанието на финансовата институция да спре този тип практики. Адвокати на излъганите вложители настояват, че банката е трябвало да работи по-рано и да закрие сметките на измамниците. Oт английската банка настояват, че институцията постоянно е изпълнявал законовите си отговорности за докладване на противозаконни финансови действия.
Докато NBC News и други медийни организации се готвят да разгласяват истории, основани на изтекли документи, FinCEN разгласи проектите си за главен ремонт на националните правила за изпиране на пари.
Доклади за подозрителна активност или SAR се подават от банки и други финансови институции, с цел да предизвестяват правоприлагащите органи за евентуално противозаконни транзакции, само че те не съставляват безусловно доказателство за законарушения. Докладите са извънредно поверителни и се съхраняват строго както от банките, по този начин и от американските управляващи.
FinCEN осъди приключването на документи, отхвърли да разяснява наличието на отчетите за подозрителната активност и съобщи, че е отнесъл въпроса до министерството на правораздаването и генералния контрольор на Министерството на финансите.
 С каква оръжейна мощност разполага Северна Корея? С каква оръжейна мощност разполага Северна Корея?
Северна Корея разполага с сред 20 и 60 бойни нуклеарни глави, като до края на годината техният брой може да доближи 100. В същото време...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР