Е дин от най-добрите български парапланеристи Веселин Овчаров реализира нов

...
Е дин от най-добрите български парапланеристи Веселин Овчаров реализира нов
Коментари Харесай

Весо Овчаров постави нов рекорд в парапланеризма - slava.bg

Е дин от най-хубавите български парапланеристи Веселин Овчаров осъществя нов народен връх. Той съумя да прелети дистанцията от 480 км. за 10ч и 55 мин. Атлетът на RedBull съумя да сложи върха в Бразилия.

Весо Овчаров споделя за новия си народен връх в изявление на Силвия Прибиловска за Vesti.bg и „ Вдъхновените “

„ Рекордът го направих на третия следващ ден с цялостен престой във въздуха – за това време прелетях над 1200 км.

Летим в северната част на Бразилия и изискванията тук са извънредно натоварващи, все едно си в едно бурно море и няма по какъв начин да се отпуснеш за миг “, споделя международният рекордьор по акропарапланеризъм Весо Овчаров.

По време на полета си Весо прелита три щата.

„ След като кацнах след 11-часовия полет стъпих съвършено на крайници, само че не съумях да направя и две крачки, безусловно получих механически нокаут “, добавя още той.

За да успее да прелети дългото разстояние, българският парапланерист излетява рано заран, а точно тогава оцеляването във въздуха е доста сериозно, защото изискванията са извънредно слаби.

„ При довеждане докрай на полета се качвахме към едно огромно плато, което беше доста обстойно и съвсем нямаше къде да се кацне. В тъмнината приземяването ставаше все по-рисково, тъй като в случай че кацнеш някъде в горите може прибирането да трае дни “, споделя Весо.

Тази зона лимитира парапланериста да направи мечтаните 500 км. във въздуха, само че все пак към момента има вяра да усъвършенства и международния връх.

„ Общо взето сме като в един прекрасен обаян филм - опитваш се всеки ден да стигнеш по-далеч в епизода “, споделя Весо Овчаров.

През 2018 година българинът сложи международен връх в акробатичния парапланеризъм (изпълнение на тъкмо избрани маневри) – превъртайки се през своето крило цели 613 пъти. Той е живото доказателство, че за фантазиите няма граници.

Снимки от слагането на върха можете да разгледате в нашата!
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР