е безпрецедентен случай, доколкото то е извършено от територията на

...
е безпрецедентен случай, доколкото то е извършено от територията на
Коментари Харесай

Радев за убития граничар: Безпрецедентно, МВнР да извика турския посланик

е невиждан случай, доколкото то е осъществено от територията на прилежаща страна . Това съобщи в Египет президентът Румен Радев във връзка убитият нощес български служител на реда край Елхово, оповестява Нова телевизия.

Той дефинира случая като извънредно рисков и недопустим.

Държавният глава съобщи, че чака М инистерството на външните работи да извика турския дипломат за пояснение и да бъде поискано цялостно следствие - даже взаимно такова. Случаят обаче изрично трябвало да бъде открит.

Да са ясни аргументите, да е явен виновникът, да има отмъщение, да има и нужните подхванати ограничения, настоя той.

Той акцентира, че на всеки Съвет на Европейски Съюз продължава да упорства за нашето, за доста по-голяма взаимност с България, която има най-дългата сухопътна външна граница на Европейски Съюз, където има деен поток от мигранти.
 Снабдяват граничарите и с автомати
Снабдяват граничарите и с автомати

Докато каналджийските мрежи не бъдат разрушени, чиновници ще излагат живота си на риск

" Ние сме задействали освен средства от бюджета за огради и модерна техника за наблюдаване, само че и състав от армията, който има други, доста по-важни задания. Така че ние натоварваме нашия бюджет и хора, тъй че е извънредно време да усетим така наречен " европейска взаимност ", безапелационен бе президентът.

Относно по летателната подготовка в авиобаза " Граф Игнатиево " полковник Методи Орлов за гибелта на военния водач майор Валентин Терзиев, Радев изрази вяра, че в своите решения прокуратурата е наясно, че дейностите във военната авиация са извънредно рискови и комплицирани и построяването на модерни отбранителни качества, изключително в авиацията, е съпроводен с риск.

Най-важното в авиацията са хората, а произшествия стават при дребна летателна подготовка, извънредно време е да се обърне време на персоналния състав - за неговата подготовка и мотивация, настоя президентът.
 Димитър Стоянов: Убийството на граничния служители на реда е престъпен случай, обвързван каналджии Обновена
Димитър Стоянов: Убийството на граничния служители на реда е престъпен случай, обвързван каналджии

Оградата на границата не би трябвало да бъде телена

По мотив Радев заяви, че още на следващия ден ще предложения " Възраждане " за среща. Той изрази вяра, че партиите извършват това в допълнение обещано време поради нуждата от постоянно държавно управление допустимо най-скоро.

Очаквам това да бъде оценено, разговорът да бъде възобновен, и да има градивни договаряния сред партиите, уточни Радев и прикани да не се стига до догадка за избори през януари или февруари.

Президентът е в Египет с ръководена от него делегация за присъединяване в 27-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата (COP27). Над 100 водачи от целия свят ще се включат в срещата на върха в египетския град Шарм ел Шейх.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР