ДЗИ удължава срока за деклариране и завеждане на застрахователни претенции

...
ДЗИ удължава срока за деклариране и завеждане на застрахователни претенции
Коментари Харесай

ДЗИ удължи на 1 месец срока за завеждане на застрахователни претенции

ДЗИ удължава периода за обявление и завеждане на застрахователни искания по застраховки „ Гражданска отговорност “, „ Каско “, „ Комфорт за дома “ и „ Комфорт за бизнеса “ от 7 дни на 1 месец от датата на настъпване на застрахователното събитие.

Подаването на вести по вреди може да се направи и отдалечено на https://e.dzi.bg/shteti или на телефонен номер 0700 16 166. Създадена е нужната организация за подаване на уведомление за настъпило застрахователно събитие по застраховка „ Каско+ “ и застраховка „ Имущество “ в ДЗИ, показват от компанията, която е част от KBC Груп.

За подаване на рекламация по имейл е належащо всички изискуеми документи да бъдат сканирани и изпратени на имейл [email protected] – за застраховки „ Живот “, рискови застраховки „ Живот “ и застраховки „ Злополука “ или на имейл [email protected] за застраховки „ Комплексна здравна помощ “ и „ Добро здраве “. Проверка на статус по вреда може да се прави на https://e.dzi.bg/web/guest/check-claim – посредством уеб страницата клиентът може отдалечено да ревизира какъв е статусът на към този момент подадена рекламация за вреда в ДЗИ, като вкара номера на заведената вреда и на застрахователната си лавица.

Изцяло цифрово решение е основано и по отношение на приемане на оферта за цена на застраховка - на https://e.dzi.bg/ клиентите разполагат с опция да създадат питане за оферта за застраховка „ Имущество “, „ Каско “ и „ Гражданска отговорност “.

Също по този начин клиентите на ДЗИ могат да се възползват от различни способи за заплащане на вноски по застрахователни полици и да известят отдалечено за настъпило застрахователно събитие.

Плащането на вноски може да се прави посредством онлайн заплащане на уеб страницата https://e.dzi.bg/plastania-na-vnoski; посредством паричен превод през мобилно или онлайн банкиране; посредством приложението за мобилно банкиране ОББ Мобайл или UPay; посредством системата на ePay.bg и като превод от работна заплата.

Като спомагателна мярка за облекчение, клиентите на ДЗИ имат право на 1 месец гратисен интервал, в който може да бъде разсрочена вноската по издадена от ДЗИ лавица „ Живот “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР