Дясното правителство на Италия се готви да забрани английските думи.

...
Дясното правителство на Италия се готви да забрани английските думи.
Коментари Харесай

„Английска“ забрана в Италия

Дясното държавно управление на Италия се готви да забрани британските думи. Ако наредбата бъде призната, тези, които употребяват британски думи в публична преписка, ще заплащат глоба до 100 хиляди евро. „ Не е единствено въпрос на мода, модата ще отмине, само че англоманията е казусът на цялото общество. Така членовете на италианския парламент, говорейки пред CNN, оповестиха договореността, която се възнамерява да бъде подписана в Италия.

Законопроектът, забраняващ писането на публични документи посредством потребление на британски думи, беше импортиран в Народното събрание от премиера Джорджия Мелони.

Управляващата партия, предложила закона, Братството на Италия, счита, че възбраната на непознатите думи е нужна за запазването на италианския. Ако законът бъде признат, се планува тези, които употребяват британски в публични документи, да бъдат наказвани със 100 хиляди евро. Освен това се показва, че Англия към този момент не е европейска страна, тъй че потреблението на нейния език в формалната преписка не е законно. Кореспонденцията на италиански ще бъде наложителна освен в италианските институции и организации, само че и в организациите, занимаващи се с чужденци, които не приказват италиански по правилник.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР