Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, е екстрадиран,

...
Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, е екстрадиран,
Коментари Харесай

Човекът на Божков екстрадиран, не се връща сам

Дясната ръка на Васил Божков – Георги Попов, е екстрадиран, а не се връща по свое предпочитание, както разгласи във фейсбук Божков нощес.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева съобщи, че Обединените арабски емирства екстрадират Попов, заяви бТВ.

„ Още на 5 май тази година се получи писмо с особена значимост от дирекция „ Международно оперативно съдействие “ посредством Интерпол - Абу Даби. В това писмо се сочи, че правосъдните управляващи на Обединените арабски емирства са позволили екстрадицията на Георги Попов. Екстрадицията бе по молба на основния прокурор на България “, изясни Милева.

Тя напомни, че Георги Попов бе разгласен за интернационално търсене по отношение на присъединяване му в проведена незаконна група, ръководена от Васил Божков и с присъединяване на длъжностни лица. Групата е основана за осъществяването на тежки умишлени закононарушения – изнудване, насила, подкупи на длъжностни лица, търговия с въздействие и длъжностни закононарушения.

" В изпратеното писмо е посочено още, че лицето е арестувано и българските управляващи следва в 15-дневен период да извършат фактическото приемане по направен за това проект от Главна дирекция „ Охрана “ при Министерство на правораздаването. Предложеният проект за предаването на лицето беше признат и от управляващите на Обединените арабски емирства ", разясни още представителят на основния прокурор.

Тази заран обвиненият Георги Попов е предаден на чиновници на Главна дирекция „ Охрана “, на които е предоставено да го съпровождат в полета от Дубай за България.

На Попов е публикуван краткотраен паспорт. Той ще бъде конвоиран до арест на територията на страната, осведоми Сийка Милева.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР