Дясната ръка на Слави Трифонов и председател на парламентарната група

...
Дясната ръка на Слави Трифонов и председател на парламентарната група
Коментари Харесай

Тошко Йорданов нападна Ива Митева: Ако Ви се прибира - прибирайте се

Дясната ръка на Слави Трифонов и ръководител на парламентарната група на " ИТН " Тошко Йорданов атакува ръководителя на Ива Митева, която също е от партията на шоумена.

Поводът за абсурда сред двамата в пленарна зала бе предлагането на Йорданов пленарният ден да бъде продължен, с цел да бъде прегледан и законопроектът за НСО, и решението на Митева да не го одобри.

" Ако Ви се прибира - прибирайте си ", съобщи Йорданов. " Не сме пристигнали тук, с цел да дадем по един брифинг сутринта пред медиите и след това да си тръгнем (...), същото се отнася и за сътрудниците от Българска социалистическа партия ", добави той.

Предложението за удължение на пленарния ден беше гласувано два пъти, като беше направена и инспекция на кворума, която сподели, че в зала са 140 депутати. След което 113 депутати гласоподаваха " за ".

Председателят на Народно събрание Ива Митева цитира решение на Конституционния съд, съгласно което при извършена инспекция на кворума решенията се одобряват, в случай че са подкрепени от най-малко от половината присъстващи.

Смяната в позициите на Митева пък се трансформира в причина за отправянето на рецензии към нея от депутати от ГЕРБ и Движение за права и свободи, добави.

Десислава Атанасова от ГЕРБ я упрекна, че " взима разнообразни решения при разнообразни обстановки ". 
 Тошко Йорданов: Твърде доста медии съществуват от държавно финансиране Тошко Йорданов: Твърде доста медии съществуват от държавно финансиране
Твърде доста медии съществуват единствено на общински бюджет. Предлагаме корекция медийните издания да не могат да получават държавно финанси...

" Надявам се, че ръководителят на Народното събрание най-накрая ще има време да се запознае с конституционната и парламентарната процедура след разпускането на 46-ото Народно събрание ", сподели тя и дефинира решението на Митева като " безусловно несериозно отношение ", тъй като следобяд имало съвещания на парламентарните комисии.

Хамид Хамид от Движение за права и свободи пък разяснява, че " сега, в който Тошко Йорданов се появи на трибуната, Вие взехте тъкмо противоположното решение ". 

Думата взе и депутатът от ГЕРБ Димитър Главчев, който също упрекна ръководителя на Народно събрание, която вземала две разнообразни решения.

" Вие тук ли сте, или не сте тук ", отвърна го Митева, тъй като се оказа, че той не се записал при инспекцията на кворума. 

Арман Бабикян пък прикани да не се дава думата на хора, които не са в зала. След спор от повече от 20 минути въпреки всичко беше взето решение парламентарният ден да бъде продължен.

Още от ПОЛИТИКА:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР