Дясната ръка на Христофорос Аманатидис–Таки – Боби Белята, също е

...
Дясната ръка на Христофорос Аманатидис–Таки – Боби Белята, също е
Коментари Харесай

Къро очистил и Боби Белята?

Дясната ръка на Христофорос Аманатидис–Таки – Боби Белята, също е бил погубен по поръчка на Красимир Каменов – Къро, който най-вероятно ще бъде упрекнат за най-малко 6 изтезания.

 

Борис Борисов е бил примамен като Мето Илиенски на среща и убит на 26 февруари 2015 година

Убийството остана неразкрита като десетки други „ мокри поръчки “, само че в този момент се появява опция да се стигне до убийците. Свидетели са показали Къро като индивидът, който е дал заповедта за ликвидирането му.

Разследващите занапред ще нищят дали това е по този начин, само че в ъндърграунд средите още веднъж се заприказва за разстрела, осъществен преди 8 години.

 

В края на 90-те години Боби Белята бе млад авто играч, жънещ победи в спорта и имащ прелестно семейство. Но зад сполучливия му забележим живот стои не по-малко сполучлив под земята необут. Изведнъж през 2002 година стана ясно, бе Белята е мутра, когато стана един от двамата мъже, известни като „ риболовците атентатори “.

 

Точно за тях тогавашният основен секретар на Министерство на вътрешните работи Бойко Борисов сподели по адрес на съдиите фразата: „ Ние ги хващаме, те ги пускат! “.

На 12.05.2002 година самоделна бомба взриви 3 коли в автосервиза „ Абир Трейдинг “ в центъра на София. Боби Белята и Борян Харалампиев-Митничаря бяха арестувани през една директна, защото полицейски патрул се оказа на метри от мястото на детонацията.

 

Митничаря предложил 5 бона, с цел да ги пуснат, само че униформените отказали. По ръцете им бяха открити следи от тротил. През октомври същата година и двамата бяха освободени от ареста. Приета бе версията им, че следите от тротил по ръцете им, са от бомби, които правили, с цел да ловят риба. Получиха условни присъди – Митничаря – 3 години, а Боби Белята – 1.5 години. След шумния скандал, Белята се покри с години, въпреки за малко през 2004 година да бе спряган като един от създателите на бомбения атентат в колата на Иван Тодоров-Доктора.

 

През декември 2014 година, три месеца преди убийството, против Белята бе осъществен опит за нападение. Той бил причакан от убийците пред дома му на столичния бул. „ Пушкин “. Спрял автомобила си, само че още преди да слезе, убийците разкрили огън

 

Белята, който бе един от най-хубавите автомобилни състезатели у нас дал газ и съумял да изчезне, без даже да бъде одраскан от патрон. Министерство на вътрешните работи преднамерено потулило случая и 39-годишният Боби давал на криминалистите много мъгливи пояснения кой може да го е поръчал. Тогава убийците решили да го подмамят в клопката, пробван с Мето Илиенски и схемата проработила.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Боби Белята Красимир Каменов-Къро Иван Тодоров-Доктора Борян Харалампиев-Митничаря Христофорос Аманатидис–Таки бойко борисов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР