Дясната ръка на БСП шефката Корнелия Нинова и директор на

...
Дясната ръка на БСП шефката Корнелия Нинова и директор на
Коментари Харесай

Дясната ръка на Нинова: Само сингапурски модел ще оправи България

Дясната ръка на Българска социалистическа партия шефката Корнелия Нинова и шеф на института " Рего " Калоян Методиев разгласява пространна позиция във връзка залавянето на десетки дрогирани и пияни на пътя в последните месеци и продължаващата война по автомагистрали и третокласни пътища в страната. С мнение, че единствено въвеждането на сингапурски модел на ръководство може да се оправи с бабаитите зад кормилото и хулиганите на пътя, Методиев изяснява, че се усеща персонално заплашен в автомобила си, въпреки да е дълготраен водач, в това число с опит зад граница.

" Убийствата на хора с коли станаха ежедневние. Типажът на убийците е еднакъв – като че ли " излят " от учебник по антропология. Колите им са съвсем идентични. Поведението им на пътя също.

Събота за следващ път един подобен караше сред колите на Околовръсното в София с над 100 км/ч. Присвяткаше, засичаше, гледа всеки, който задминава с наклонена глава и средноазитски озлобен взор. Започна да бие спирачки пред мене, тъй като не давам да ме „ изблъска “ от платното – жена ми пищи в колата, децата гледат. Подобни случки са всекидневие в Столицата.

Черна лимузина или джип, бръсната глава, татуси, черни впити тениски, с цел да акцентират мускули, оглеждане при задминаване, спортно поведение…. новобогата обществена сган. Самозабравила се прослойка, която тормози ежедневно останалите, свързала се е със правосъдна система и полиция на разнообразни равнища, демонстрираща благосъстояние и безотговорност, обичаща черния цвят, може би тъй като в нашата просвета се свързва със гибелта, която носи.

Ще ги познаете по това, че съвсем постоянно бързат, пререждат се на светофарите (което е добър метод да бъдат селектирани с белезници след кръстовището), паркират на местата за инвалиди по хипермаркети и молове, облечени са спортно, свързани са с избрани бизнеси, имат едни и същи марки коли ", разяснява Методиев. 

Според него обаче война по пътищата няма, тъй като нямало две страни в подобен спор, а единствено една - на обществената сган от мутри и наркомани, която мачка и избива народа. " Един % против 99% ", калкулира политологът. 

" Подобен проблем се взема решение единствено с крайни ограничения. Както ми сподели един дипломат в София, който съставлява богата и уредена европейска страна: „ При нас няма такива неща. У вас е извънредно – двадесет-тридесет годишни с такива пари и коли “.

Въпросът с опиатите, мутрите, експанзията им и безредието става централен. Той ексалира и ще върви ръка за ръка със обществените проблеми през зимата – приходи, цени, инфлация. Те трабва да се вземат решение дружно. И двата са в директна връзка с икономическите резултати - омерзените бягат към уредените страни, а тук остават единствено старците.

Решението е политическо – почва от гласоподавателите към политиците, а оттова ще би трябвало да се влезе и да се прочисти правосъдната система и полицията от свързаности, да се преформатира сбърканата ни просветителна система (за това ще пиша отделно). И решението няма да пристигна от политици, които се снимат голи до кръста и мечтаят да мачкат другите, скрити зад популистки лозунги. Не от политици, които постановат мутренски модели. А от съществени, виновни, твърди хора, които имат воля да решат обществените проблеми съществено и сложно. Изборът е културен. Моделът към този момент не може да е чисто европейски. Късно е за него. Трябват крути ограничения по сингапурски – нулева приемливост, затвор, конфискация. Или ние – или те ", пропагандира Методиев, който бе бивш началник на младежкото Съюз на демократичните сили, въпреки индиректно, за гласоподаване на нов заем на доверие на някоя от трите обединения от последния кабинет - Българска социалистическа партия, Демократична България или Политическа партия. 

ТЕМА преди 3 часа 3334 преди 14 часа 3067 преди 18 часа 1801
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР