Двустранните отношения между България и Черна гора винаги са били

...
Двустранните отношения между България и Черна гора винаги са били
Коментари Харесай

Радев: Двустранните отношения между България и Черна гора са с поглед към общото европейско бъдеще на двете държави

Двустранните връзки сред България и Черна гора постоянно са били с взор към общото ни европейско бъдеще и това е по този начин от самото им определяне след Освобождението на България.

Това съобщи президентът Румен Радев, който откри в понеделник вечерта в постройката на черногорския парламент в Подгорица изложбата " Черна гора и България 1878-1918 година "

Изложбата е взаимен план на държавните архиви на България и Черна Гора и показва исторически документи за двустранните връзки на страните.

„ Днешната галерия обгръща интервал от новата ни история, само че българо-черногорските исторически връзки датират от Средновековието, когато черногорските князе се сродяват с българската царска династия на Самуил “, акцентира в приветствието си президентът Румен Радев. Държавният глава уточни, че в най-новата си история България и Черна гора споделят връзки на другарство, партньорство и съюзничество и формалното му посещаване е удостоверение за дейния разговор сред двете страни. Тези връзки са учредени на общи полезности и ще продължат да укрепват и в бъдеще в интерес освен на България и Черна гора, само че и на стабилността и сигурността в района и в Европа, означи още Румен Радев.

Президентът изрази признателността си на черногорската страна за опцията изложбата да бъде показана точно в постройката на Народното събрание и то в навечерието на Националния празник на Черна гора 13 юли – Ден на държавността.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР