Двусмислието на БСП спрямо президента Румен Радев е в ущърб

...
Двусмислието на БСП спрямо президента Румен Радев е в ущърб
Коментари Харесай

Иво Христов: БСП губи избиратели с двусмислието спрямо Радев

Двусмислието на Българска социалистическа партия по отношение на президента Румен Радев е в ущърб на партията. Създава се чувство, че управлението на социалистите хем не желае да капитализира престижа на президента, хем не желае да се ангажира с поддръжка за него, с цел да може да договаря за управническа коалиция с партиите от статуквото, за които Радев е проблем.

Това разяснява пред БНР евродепутатът от Групата на прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов.

" Ако Българска социалистическа партия не излезе от двусмислието, ще разочарова гласоподавателите си и ще отблъсне хората, които влагат очаквания в нея като съществена опозиционна мощ ", предизвести той.

По думите му от страна на президента няма напрежение във връзка с Българска социалистическа партия. Идейно президентът и Българска социалистическа партия били на една вълна по съвсем всички тематики и по тази причина позициите на управлението на Българска социалистическа партия били огорчаващи за гласоподавателите.

" След оповестяването на кандидатурата президентът получи солидна поддръжка в обществените мрежи от социалистите, а управлението на Българска социалистическа партия се задоволи с поздравления към Радев и Йотова. Няма по какъв начин да събудиш възторг измежду гласоподавателите с заявления от вида " ние не водиме война с президента ", посочи евродепутатът, който е някогашен шеф на кабинета на Радев.

Според него гласоподавателите мъчно ще повярват на Българска социалистическа партия, в случай че този въпрос не бъде обяснен скоро, а " обществото чака явен курс към ремонт на настоящия режим, а не партийни изчисления ".

" Президентът постъпи почтено и намерено, като съобщи желанията си и по този начин дава опция на партиите да се нареждат. Това улеснява осведомения избор на гласоподавателите. Президентът е естественият водач на демократичната опция на настоящия режим и се трансформира в подобен с помощта на поредното си политическо наличие... Опасявам се, че партийният нарцисизъм ще надделее на парламентарните избори и вместо да търсят единство, каквото предлага президентът, партиите от демократичния набор ще реализиран половинчати резултати ".

По думите му ГЕРБ е партия-държава и монополизира властта, а Българска социалистическа партия е обременена от дългата и сложна история на прехода.

" Българите като жителите на Северна Корея са с концепция да няма ден без националният водач да не шества из ефира... В обществото битува горчивото примирие, особено за българската логика на психиката, хем си неудовлетворен, хем няма какво да се направи. Това е криворазбраният народен тарикатлък - от боязън да не бъдат излъгани, избират да не имат вяра в нищо, да не вършат нищо и оставят орисите си в ръцете на користни шайки... Българска социалистическа партия е дамгосана като правоприемник на Българска комунистическа партия, а всички останали партии под знамето на антикомунизма удобно плячкосват каквото е останало от България. Българска социалистическа партия е в турбулентен интервал, само че има и опит за завръщане към трезвомислието и към по-оперативни форми на работа. Българска социалистическа партия би трябвало да реализира консолидация ".

Евродепутатът разяснява още: " Внезапната угриженост на Борисов за Алексей Навални и Русия се дължи на правилото, по който той ръководи - разделяй и владей. Целта е да се скрият българските проблеми зад съветския скандал и да посее разделяне в редиците на българската демократична общественост. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР