Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен изрази интересно

Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен изрази интересно ...

Хакинен: Първото разочарование за Мерцедес приближава.


Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен изрази интересно гледище преди задаващия се 6-и кръг за сезона, а именно – култовото Гран При на Монако. Според финландеца именно на една от знаковите за шампионата писти ще видим първото поражение за Мерцедес през 2019-а.

Дотук началото на кампанията надхвърля и най-оптимистичните прогнози, които шампионът при конструкторите е имал. Първите 5 старта донесоха безпрецедентни 5 поредни двойни победи, като Люис Хамилтън постигна 3 от тях.

Хакинен заяви, че когато екшънът се разрази по улиците на Монте Карло (24-26 май), той ще заложи парите си на Макс Ферстапен (Ред Бул) или Шарл Льоклер (Ферари). „Следващото състезание е Монако, а то е много различно от Барселона. Това е наистина уникално трасе”, каза 50-годишният скандинавец.

„Ред Бул спечели там миналия сезон, а Ферари – през 2017-а. Знаем, че и двата отбора с нетърпение очакват това състезание.”

„Ферстапен е човек с мисия, иска да бъде първият пилот, който успява да надвие Мерцедес през настоящия сезон. Мисля, че Ред Булът с двигател на Хонда ще бъде много бърз в Монако.”

„Льоклер е друг пилот, който ще отправи предизвикателство към Мерцедес по улиците на Монте Карло. Това е неговото домашно състезание, а дотук през сезона – с изключение на няколко малки грешки – той беше много бърз. Единствено технически проблеми го спряха от това вече да е записал победа. Шарл определено е решен да върне Ферари начело в стартовата решетка”, допълни Хакинен, който има 20 победи във Формула 1.

Източник: gong.bg