Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен изрази интересно

...
Двукратният световен шампион във Формула 1 Мика Хакинен изрази интересно
Коментари Харесай

Хакинен: Първото разочарование за Мерцедес приближава

Двукратният международен първенец във Формула 1 Мика Хакинен изрази забавно становище преди задаващия се 6-и кръг за сезона, а точно – паметното Гран При на Монако. Според финландеца точно на една от знаковите за шампионата писти ще забележим първото проваляне за Мерцедес през 2019-а.

Дотук началото на акцията надвишава и най-оптимистичните прогнози, които първенецът при конструкторите е имал. Първите 5 старта донесоха невиждани 5 следващи двойни победи, като Люис Хамилтън реализира 3 от тях.

Хакинен съобщи, че когато екшънът се развихри по улиците на Монте Карло (24-26 май), той ще заложи парите си на Макс Ферстапен (Ред Бул) или Шарл Льоклер (Ферари). „ Следващото съревнование е Монако, а то е доста друго от Барселона. Това е в действителност неповторимо трасе”, сподели 50-годишният скандинавец.

„ Ред Бул завоюва там предишния сезон, а Ферари – през 2017-а. Знаем, че и двата тима с неспокойствие чакат това съревнование.”

„ Ферстапен е човек с задача, желае да бъде първият водач, който съумява да надвие Мерцедес през сегашния сезон. Мисля, че Ред Булът с мотор на Хонда ще бъде доста бърз в Монако.”

„ Льоклер е различен водач, който ще насочи предизвикателство към Мерцедес по улиците на Монте Карло. Това е неговото домашно съревнование, а дотук през сезона – като се изключи няколко дребни неточности – той беше доста бърз. Единствено механически проблеми го стопираха от това към този момент да е записал победа. Шарл несъмнено е решен да върне Ферари отпред в стартовата решетка”, добави Хакинен, който има 20 победи във Формула 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР