Двукратният световен шампион по сноубордкрос (2011, 2013) Алекс Пулин почина

...
Двукратният световен шампион по сноубордкрос (2011, 2013) Алекс Пулин почина
Коментари Харесай

Двукратен световен шампион по сноуборд се удави при риболов

Двукратният международен първенец по сноубордкрос (2011, 2013) Алекс Пулин умря при подводен лов на риба в родината си Австралия, потвърдиха управляващите в страната. 32-годишният състезател е бил открит в безпомощно положение на плажа на Голд Коуст, Куинсланд в сряда. На място парамедици са се пробвали да го върнат към живота, само че безрезултатно. 

Пулин бе участник в сноубордкроса на три зимни олимпийски игри - 2010, 2014, 2018 година, като в Сочи`14 бе знаменосец на австралийската делегация. 

" Мъж е практикувал подводен лов на риба край Палм Бийч. Той е бил изтеглен на брега от странични наблюдаващи, където спасителите и парамедици са се пробвали да го съживят ", съобщи представител на Спешна помощ в щата Куинсланд.

Според локални медии, гмуркач е забелязал Пулин в безсъзнание под водата край един риф. Извикал е спасителите, които са го извадили от водата и са извикали парамедиците. Преди това спортистът е споделил в обществените мрежи фотоси по какъв начин ловува с харпун, по какъв начин плува и кара сърф.

Федерацията по зимни спортове на Австралия - Snow Australia, излезе с изказване, че е шокирана и натъжена от гибелта на Пулин. " Алекс бе обичан член на общността на Snow Australia и ще ни липсва доста ", се споделя в известието.

Алекс Пулин бе дълготраен другар на най-хубавата българска сноубордистка Александра Жекова, с която се разделиха преди няколко години. Двамата имаха връзка сред 2009 и 2014 година

 Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР