Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо записа най-доброто време във втората

...
Двукратният световен шампион Фернандо Алонсо записа най-доброто време във втората
Коментари Харесай

Алонсо най-бърз в дъждовната втора тренировка в Мелбърн

Двукратният международен първенец Фернандо Алонсо записа най-хубавото време във втората свободна подготовка преди третия старт за сезона – Гран При на Австралия. Испанецът съумя да стигне до 1:18.887 с гумите медиум в първите 15 минути на сесията, след което над „ Албърт парк “ заваля и подобряването на резултатите стана невероятно. Втори на 0.445 секунди от Алонсо се класира Шарл Леклер от Ферари, а тройката добави спечелилият от първата подготовка по-рано сутринта Макс Верстапен, който изостана с 0.615 от първото място. Двамата също като Алонсо използваха гумите медиум в своите рекордни турове.

След като над пистата заваля водачите прекараха 10-15 минути в гаражите си преди да се върна на трасето с гумите интермедия. Причината за по-голямата от естествената интензивност при мокрите условия бе фактът, че от началото на годината водачите не са имали късмет да тестват колите си на мокро.

Напълно предстоящо част от водачите позволиха грешки в тези условия, само че за благополучие на всички механици в падока нито един от тях не се удари в бетонните стени край трасето. Най-сериозните неточности бяха позволени от съотборника на Алонсо в Астън Мартин – Ланс Строл, който първа ошити прекалено много влизането в четвъртия завой и мина през тревата, след което обърка прекъсването си за третата крива и още веднъж се озова в зоната за сигурност. Преди това, още със сликовете, Ландо Норис позволи неточност в прекъсването за първия завой и също мина през зоната за сигурност преди да се върне на трасето.

Най-активен в хода на втория час за подготовка в Мелбърн бе единственият представител на домакините Оскар Пиастри. Пилотът на Макларън завъртя общо 24 тура на „ Албърт парк “ и даде 14-то най-хубаво време с пасив от 1.493 секунди от Алонсо.

Третият спортен уикенд във Формула 1 за 2023 година продължава на следващия ден в 4:30 часа сутринта с третата свободна подготовка. В 8:00 часа ще започва и квалификацията за място на стартовата решетка за неделната Гран При на Австралия. Очакванията са до края на уикенда над „ Албърт парк “ повече да не вали.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР