Двукратният шампион Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира

...
Двукратният шампион Роджър Федерер се класира за полуфиналите на турнира
Коментари Харесай

Федерер се справи с Нишикори и е на 1/2-финал в Шанхай

Двукратният първенец Роджър Федерер се класира за полуфиналите на шампионата по тенис от сериите " Мастърс " в Шанхай с награден фонд от седем милиона $. Швейцарецът, който е номер две в международната класация и водач в схемата на шампионата в Китай, победи мъчно с 6:4, 7:6 (4) Кей Нишикори.
Roger Federer: inspiring the next generation of great tennis players #RolexSHMasters @rogerfederer pic.twitter.com/BfOSOw1BbS
— Tennis TV (@TennisTV) October 11, 2018 Федерер поведе в резултата, откакто реализира пробиви в първия и петия гейм на първата част. Във втория сет някогашният водач в класацията на АТП срещна много повече компликации, само че се поздрави с триумф в срещата при първия си мачпойнт в тайбрека с крайното 7:4. Японецът Нишикори пропусна значими точки, които можеха да му оказват помощ да се класира за финалния за годината шампионат в Лондон. Федерер ще играе на полуфинал в шампионат " Мастърс 1000 " за общо 63-ти път в своята кариера. Следващият противник на швейцарския тенисист е Борна Чорич. Хърватинът, който е подложен под номер 13, победи в два сета със 7:5, 6:4 австралиеца Матю Ебдън за 93 минути. 21-годишният Чорич ще взе участие за повторно на полуфинал от шампионат " Мастърс 1000 " през сегашния сезон, до момента в който Матю Ебдън игра четвъртфинал в Шанхай и преди седем години.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР