Двукратният шампион от Тур дьо Франс Йонас Вингегор беше обявен

...
Двукратният шампион от Тур дьо Франс Йонас Вингегор беше обявен
Коментари Харесай

Йонас Вингегор беше обявен за най-добър колоездач на годината

Двукратният първенец от " Тур дьо Франс " Йонас Вингегор беше разгласен за притежател на трофея " Златен велосипед " за най-хубав колоездач за година, само че датският играч пропусна формалната церемонията по връчването на премиите в Париж.

Вингегор, който завоюва втората си поредна Обиколка на Франция предишния юли, се чака да бъде във френската столица в сряда, когато уредниците ще разкрият маршрута за конкуренцията през 2024 година.

Тази вечер за първи път трофея " Златен велосипед ", който се присъжда от 1992 година насам, беше връчен на публична гала.

Съотборникът на Вингегор в " Джъмбо-Висма " Кристоф Лапорт обаче присъстваше, с цел да получи трофея Бернар Ино за най-хубав френски играч на сезона след спечелването на купата на европейската купа.

Нидерландецът Матю ван дер Пул, който завоюва международната купа и Париж-Рубе, получи Еди Меркс за най-хубав колоездач в еднодневни надпревари.

Белгийката Лоте Копецки получи премията Еди Меркс при дамите, откакто завоюва обиколката на Фландрия и международната купа.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР