Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети планира да сложи край на

...
Двукратният олимпийски шампион Тед Лигети планира да сложи край на
Коментари Харесай

Тед Лигети прекратява кариерата си след Кортина д`Ампецо

Двукратният олимпийски първенец Тед Лигети възнамерява да постави завършек на спортната си кариера след довеждане докрай на международното състезание по ски алпийски дисциплини в Кортина д'Ампецо, което стартира в понеделник.

Ако всичко върви по проект, последното съревнование на американеца би трябвало да бъде на 19 февруари, когато той ще взе участие в гигантския слалом.

36-годишният Лигети, който е един от най-техничните състезатели в "белия кортеж ", завоюва изненадващо олимпийската купа в комбинацията през 2006 година в Торино. Осем години по-късно той взе и златото в гигантския слалом в Сочи, когато обаче бе в ролята на любимец. Лигети има и пет международни трофеи, както и 25 победи в стартове от Световната купа плюс 5 кристални глобуса в гигантския слалом.

Лигети желае да прекарва повече време със фамилията си в дома им в Парк Сити в щата Юта. Той и брачната половинка му Миа имат 4-годишен наследник и близнаци на седем месеца.

Тед Лигети се състезава в Световната купа от 22 ноември 2003 година, като има 335 старта и 52 подиума в кариерата си. Той е притежател и на компанията за ски екипировка "Шред ".
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР