Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела

...
Двукратните европейски шампионки на двойки жени Стефани Стоева и Габриела
Коментари Харесай

Сестри Стоеви бият наред на Световните серии по бадминтон


Двукратните европейски шампионки на двойки дами Стефани Стоева и Габриела Стоева откриха място в полуфиналите на финалния шампионат на Световните серии по бадминтон в Бали (Индонезия) с награден фонд 1.5 милиона $.

В конкуренцията вземат участие осемте най-хубави двойки в света през сезона, а класирането на българките в топ 4 стана факт след втората им поредна победа в група " Б " на шампионата.

След триумфа през вчерашния ден против англичанките Клоуи Бърч и Лорън Смит (Англия) с 21:12, 21:11, през днешния ден Габи и Стефи надвиха над Ашвини Понапа и Сики Реди от Индия с 21:19, 22:20 за 53 минути.

Двукратните европейски шампионки поведоха с 20:18 в края на първия гейм, а във втората част отстъпваха с 19:20, само че взеха три следващи точки и затвориха мача.



С две победи са и вторите сложени Нами Мацуяма и Чихару Шида (Япония), само че българките оглавяват класирането с по-добра точкова разлика. Утре двата дуета ще се изправят един против различен в директен спор за челната позиция в групата.

“Тежка победа, само че сме щастливи че сме от страната на спечелилите и успяхме да се класираме за полуфиналите на финалния тур”, разясниха Габриела и Стефани Стоеви от Бали.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР