Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова се класира за третия

...
Двукратната шампионка от "Уимбълдън" Петра Квитова се класира за третия
Коментари Харесай

Квитова преодоля труден момент и продължава напред на Уимбълдън

Двукратната шампионка от "Уимбълдън " Петра Квитова се класира за третия кръг на шампионата след победа със 7:5, 6:2 над французойката Кристина Младенович.

Чехкинята имаше усложнения в първия сет, в който изоставаше с 3:5 гейма, само че съумя да завоюва четири следващи, с цел да поведе в резултата.

В началото на втория сет Младенович още веднъж поведе с пробив, само че и тук Квитова бързо откри метод да отговори и да се класира за идващия там. Там нейна съперничка ще бъде победителката от мача сред американката Аманда Анисимова и полякинята Магда Линет.

Вторият кръг на шампионата бе преодолян и от Елизе Мертенс. Белгийката, сложена под номер 21 в схемата, победи със 7:5, 6:0 румънката Моника Никулеску.

Двубоят бе доста подобен с този сред Квитова и Младенович като развиване. Мертенс изоставаше с 3:5 в първия сет, само че завоюва четири гейма подред и с това пречупи съпротивата на съперничката си, която не съумя да и се опълчи по никакъв метод и във втория сет.

В идващия кръг Мертенс ще играе с китайката Цян Ван.

За третия кръг се класира и испанката Карла Суарес Наваро, номер 30 в схемата, след победа със 7:6(2), 7:6(4) над французойката Поли Парментие. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР