Двукратната полуфиналистка в Големия шлем Елина Свитолина (Украйна) отпадна на

...
Двукратната полуфиналистка в Големия шлем Елина Свитолина (Украйна) отпадна на
Коментари Харесай

Свитолина се завърна със загуба на корта

Двукратната полуфиналистка в Големия шлем Елина Свитолина (Украйна) отпадна на старта на шампионата по тенис на клей в Чарлстън (САЩ) от сериите УТА 500 с награден фонд 780 637 $.

Двубоят бе първи за Свитолина от март предходната година и дебютен откакто роди щерка си Скай. Украинката отстъпи в първия кръг пред представителката на Казахстан Юлия Путинцева със 7:6(3), 2:6, 4:6 за два часа и 46 минути игра.
 Свитолина се завръща на корта след месец
Свитолина се завръща на корта след месец

Украинката роди щерка от французина Гаел Монфис

Бившата номер 3 в международната класация при дамите, която сега заема 1081-а позиция, съумя да завоюва първия сет след тайбрек, само че позволи поврат. Путинцева ще се изправи във втория кръг против 7-ата в схемата рускиня Екатерина Александрова.

" Физически не ми беше по никакъв начин елементарно ", съобщи 28-годишната Свитолина. " Мисля, че си пролича, че не съм в най-хубавата си форма, само че работя в тази посока ", добави украинската тенисистка.

" Хубаво е, че Елина е назад на корта. Тя постоянно е доста положителна и ентусиазъм за мен, тъй като е войник на корта. Обичам подобен вид играчи. Още по-вдъхновяващо е, че се върна към този момент като майка. Много съм щастлива за нея ", разяснява испанката Паула Бадоса, която е 12-а в схемата в Чарлстън.

Елина Свитолина стартира подготовка за завръщането си на корта на 2 януари дружно със брачна половинка си Гаел Монфис, който се възстановяваше от травма. Тенисистката показа, че дъщеричката й сега е с татко си в Монако и се виждат посредством видеовръзка.

В други срещи от първия кръг в Чарлстън шампионката от Откритото състезание на Съединени американски щати през 2017 година Слоун Стивънс в профил стартиралата от квалификациите сънародничка от Съединени американски щати Луиза Чирико с 3:6, 6:1, 6:2, а идната й противничка е шестата сложена Виктория Азаренка от Беларус.

17-годишната чехкиня Линда Фрухвиртова победи швейцарката Джил Тайхман с 6:2, 3:6, 6:2, а рускинята Ана Калинская се оправи с Ахелина Калинина (Украйна) със 7:6(6), 6:4 и чака дуел с французойката Ализе Корне.

Канадската квалификантка Катрин Себов отстрани американката Лорън Дейвис с 4:6, 6:1, 6:2, а Анна Блинкова (Русия) в профил унгарката Ана Бондар със 7:6(7), 6:2 и ще играе против лидерката в схемата Джесика Пегула от Съединени американски щати.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР