Двукратната европейска шампионка (2014 и 2018 г.) по бокс Стойка

...
Двукратната европейска шампионка (2014 и 2018 г.) по бокс Стойка
Коментари Харесай

Стойка Кръстева донесе втора квота за Токио за българския бокс

Двукратната европейска шампионка (2014 и 2018 г.) по бокс Стойка Кръстева си обезпечи присъединяване на олимпийските игри в Токио, които ще се проведат през лятото на 2021 година

Българката съумя да се класира за полуфинал в своята категория до 51 кг на квалификацията в Париж, откакто победи Светлана Солуянова от Русия. Ръката на българката беше вдигната победоносно след единомислещо съдийско решение.

Снимка: Lap.bg

В началото на мача и двете боксьорки подходиха деликатно. Солуянова опитваше да употребява преимуществото на по-дългите си ръце и да държи Кръстева на разстояние, а точни удари съвсем липсваха.

Кръстева сподели по-добър надзор през втория рунд и диктуваше темпото на кръга. Тя избягваше майсторски ударите и съумя да пласира няколко крошета.

В заключителната част българката не разреши на своята съперничка да осъществя свирепите си офанзиви и закономерно Кръстева беше оповестена за победителка.

Снимка: Lap.bg

По-рано денем Петър Белберов (над 91 кг) победи с единомислещо съдийско решение ирландеца Гитис Лисинскас и се класира за четвъртфинал. Той е единствено на победа от квота за Игрите в Токио.

Утре (6 юни) на кръга във френската столица ще се качат още Станимира Петрова (категория до 57 кг) против британката Артингстал, както и Радослав Панталеев (категория до 91 кг), който ще се изправи против испанеца Емануел Рейес. При победа те също ще си подпечатат визите за Токио.

Даниел Асенов също има квота за олимпийските игри. С визата на Кръстева визите на България за най-важния състезателен конгрес на планетата стават 25.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР