Двудневен траур в градчето заради Ангелин - на 16, и

...
Двудневен траур в градчето заради Ангелин - на 16, и
Коментари Харесай

Младежите, катастрофирали край Стражица, отивали на годеж

Двудневен печал в градчето поради Ангелин - на 16, и Борислав - на 17

19-годишният Алек изпреварил в влажен сектор. Повдигнаха му обвиняване за двата починали, полиция го пази в болничното заведение.

“Дърветата край пътя би трябвало да ги изрежем - единствено за некролози се употребяват ”, споделя загрижено кметът на СтражицаЙордан Цонев.

Във вторник в Стражица погребват 16-годишния Ангелин Петров. Десетокласникът в учебно заведение “Ангел Каралийчев ” е едно от момчетата, чийто живот приключи неуместно в крайпътно дърво край града в събота следобяд.

Другата жертва на катастрофата - Борислав Костов, бе заровен в понеделник. Той е единайсетокласник в същата гимназия в Стражица, пише .

В учебното заведение се молят и за още един от възпитаниците - за 14-годишния Исмаил Андреев, оживял на косъм в зверската катастрофа в събота. Момчето е на командно дишане с мозъчен оток, отлепен скалп и голям брой фрактури в реанимацията на великотърновската болница. Стабилизиран е, само че е в кома и заплахата за живота му не е отминала.

Целият град е сломен от загубата на момчетата. След нещастието кметът Йордан Цонев е оповестил двудневен печал в общината, знамената са свалени на половина, анулирани са всички тържества и радостни мероприятия.

Хората приказват за шосето от изхода на града до основния път София - Варна като за прокълнато. На 500 метра в продължителния прав сектор за година има 6 паметника.

Последната тежка катастрофа стана на 17 септември. 19-годишният Алек Алдинов, от години живеещ с родителите си в чужбина, почерни две фамилии, като се разруши с мощно ауди в пълен дънер около трасето. Колата с непознати номера стояла в Стражица, където младежът се прибрал при дядо си от известно време.

Съгражданите му не помнят да е учил в градчето, може би е приключил немско учебно заведение, допускат.

Във съдбовната събота момчетата с “Ауди А6 ” отивали на къна - бит преди турска женитба, в село Кесарево.

Според мюсюлманските традиции, а и тъй като от общността се съобразявали с наредбата за шума, събитието започвало рано - към 16:30 - 17:00 часа.

Водачът натискал газта по мокрия път и тръгнал да изпреварва

Нямало прикосновение и младият водач изгубил ръководство, аудито изхвърчало с гневна скорост от пътя, описаха осведомени с следствието.

Хората от другата кола, които са станали очевидци на инцидента, са спрели и са разказали какво се е случило.

“Късмет е, че бащата и свакото на 14-годишния Исмаил са карали на по-малко от километър след аудито. Спират да оказват помощ, без да подозират, че тяхното момче е в колата. Едва при типа на окървавените деца схващат, че той е измежду ранените.

Съдба - доста бързо са се отзовали хора и са почнали да ги вадят ”, описа кметът. В събота вечерта той бил в Спешна помощ до 23:00 часа.

“Стоях там, разговаряхме с дежурните лекари за положението на оживелите. Последно с родителите на Исмаил говорихме със сестра, дежурна в реанимацията. Много бе дружелюбна, срещна ни със положението му. Той е диабетик и там казусът е да му се следи и захарта, тъй като е на инсулин ”, описа кметът.

От четиримата в колата само водачът Алек се размина с тежко комоцио

Настанен е в неврохирургията на търновската болница. Той се снабди с обвиняване в болничната постелка. Поставиха му и защита до леглото, тъй като е арестуван за 72 часа.

Прокуратурата ще внесе искане за непрекъснат арест, само че към момента не е ясно дали положението на обвинения ще му разреши да се яви в съда, или магистратите също ще гледат мярката му в болничното заведение.

“Започнато е досъдебно произвеждане, което се води от проверяващите служители на реда в РПУ в Горна Оряховица. Обвинението е за това, че в следствие от съзнателно нарушение на разпоредбите за придвижване по несъобразителност е породена гибел и телесни повреди на повече от едно лице.

Законът планува за това действие от 3 до 10 година затвор ”, изясни представителят на окръжната прокуратура във Велико Търново Илиян Благоев.

Все още не са излезли резултатите от кръвните проби за алкохол и опиати на лидера. Той обаче не има шофьорска брошура съгласно информация в регистрите на Министерство на вътрешните работи.

“Има изказвания, че има немско удостоверение за правоуправление, това ще бъде тествано ”, сподели прокурорът. Шофьорът няма предходни престъпни прояви. Не е глобен у нас за административни нарушавания на пътя.

Кметът Йордан Цонев: На този път за година и половина починаха шестима индивида

На този път на изхода на града за година и малко починаха 6-има индивида. Той е държавен и е в обичайно положение. Ние за наша сметка напролет направихме едно отчасти кърпене. Преди 20-ина дни и Областното пътно ръководство запълваше дупки. Маркировка има ненапълно.

Това съобщи кметът на СтражицаЙордан Цонев и се стимулира, че всички смъртни случаи в злополуките на този път са при удар в дърво.

“Ще беседвам още веднъж с шефа на пътното ръководство във Велико Търново Венцислав Ангелов, с цел да измислим някакво решение. Длъжен съм като кмет на тази община да подхваща дейности, тъй като това са 6-има души.

През юли беше катастрофата сред лека кола и бус, при която почина една жена, а още трима бяха ранени. Миналата година пък починаха трима млади от село Царски извор, прибираха се от работа в Лясковец.

Стана на 200 метра от сегашния удар ”, изрежда кметът. Според него казусът е общ както на самите водачи, по този начин и на притежателите на пътя и на полицията.

“Не би трябвало да се упреква никой персонално, нашите пътища се трансфораха в гробищни алеи. Моето мнение е, че около всички пътища не би трябвало да има нито билборди, нито дървета, тъй като, в случай че е равнища и голо място, даже и да излезе колата от пътя, няма в какво да се удари.

Тук гибелта е в резултат на удар в дърво. Сигурно 80-90 см му е диаметърът.

Държавата няма опция да сложи мантинели по всички пътища, само че в случай че ги почистим от тази растителност, даже и да се случи някакъв инцидент, няма в какво да се удари автомобилът и вероятността контузиите да са по-малко е доста по-голяма ”, проучва кметът, който е някогашен служител на реда.

За общинските пътища към този момент е поета самодейност за обезопасяване. Закупена е техника, с която да ги почистват в границите на сервитута.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР