Двубой от турнира Лигата на нациите бе отложен заради положителни

...
Двубой от турнира Лигата на нациите бе отложен заради положителни
Коментари Харесай

Отложиха двубой от Лигата на нациите заради COVID-19

Двубой от шампионата Лигата на нациите бе отсрочен поради позитивни проби за ковид. Чехия трябваше да посрещне Шотландия в понеделник, само че домакините са взели решение мачът да не се играе по стратегия. В началото на седмицата стана ясно, че инфектирани с ковид са полузащитникът Томас Сучек, нападателят Патрик Шик и човек от екипа. И тримата са сложени под карантина.

Чехия отсрочи с 24 часа и пътуването си за Братислава, където победи Словакия с 3:1 късно нощес. Селекцията на Ярослав Шилхави мина повторни проби за COVID-19 преди да се насочи към словашката столица на групи.

The national team will not play against Scotland on Monday due to representatives decision and the current situation with the COVID-19.

The national team ends current preparations with the immediate effect straight after the win against Slovakia.
— Czech Football Team (@ceskarepre_eng)

От чешката федерация отхвърлиха изказванията, че не са спазили нужните ограниченията. " Без разпореждане от УЕФА, всички в националния ни отбор се подложиха на проби, резултатите от които бяха отрицателни. В същото време въведохме правила за държание в хотела и на стадиона. Федерацията влага съществени запаси за съблюдаване на ограниченията. "

От шотландска страна обаче оповестиха, че не са били известени публично от Чехия и насочиха питане към УЕФА. Федерациите са съветвани да отсрочват мачове, единствено в случай че тимът им не може да събере група от най-малко 13 играчи, измежду които един вратар.

Очаква се УЕФА да се произнесе по случая.

Statement regarding reports relating to Monday's UEFA match with the Czech Republic.
— Scotland National Team (@ScotlandNT)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР