Двойно зависими станаха диабетиците! След инсулина на страдащите от коварното

...
Двойно зависими станаха диабетиците! След инсулина на страдащите от коварното
Коментари Харесай

Тони Дачева проговори за болестта си и проблемите с лекарствата

" Двойно подвластни станаха диабетиците! След инсулина на страдащите от подлото заболяване повторно се постанова да се преценяват - в този момент с купуващите скъпото лекарство за намаляване, което постоянно провокира недостиг. "

Така фолклегендата Тони Дачева разяснява пред " България Днес " информацията за повторна липса на жизненоважни лекарства за диабетно заболели в аптечната мрежа. След като инсулинът безусловно изчезна при започване на годината и изпълнителката на " Бедни и богати " сигнализира за казуса, този път пациенти също биха паника, че в десетки аптеки не съумяват да намерят тяхното лекарство.

" Предстои ми в четвъртък или петък да си набира моите медикаменти и се надявам да няма дефицит. Не знам от кое място тази нова фикс идея по намаляване с инсулин и това млади и здрави хора да се вършат на диабетици. Нещо, което по-късно ще им изиграе неприятна смешка ", сподели още Дачева.

Изпълнителката подсети и за остарялата сентенция, че като млади даваме здраве за пари, а като остарели - пари за здраве.

" Най-жалкото е, че поради тази фикс идея същински нуждаещите се хора остават без толкоз значимите медикаменти ", означи Тони Дачева.

От здравното министерство обясниха, че плануваните доставки за тази година са с 1/3 повече от предходната. Според лекари липса има, само че не толкоз остра, колкото при започване на годината. Проблем остава, че постоянно пациентите търсят лекарството за намаляване.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР