Двойно повече участници в сравнение с миналата година ще се

...
Двойно повече участници в сравнение с миналата година ще се
Коментари Харесай

Двойно повече участници се включват в седмицата на професионалните умения

Двойно повече участници спрямо предходната година ще се включат в Седмицата на професионалните умения в България, която ще се организира от 28 до 31 октомври. Събитията, които се провеждат за четвърта година у нас, са част от Европейската самодейност „ Eвропейска седмица на професионалните умения “.

Над 800 предложения за визити в „ Дни на отворените порти “ са декларирани от компании, професионални гимназии, междинни и обединени учебни заведения с професионални паралелки, и държавни институции в цялата страна.

Основен акцент е самодейността „ Дни на отворените порти “, която ще показа взаимни действия на компании и професионални гимназии във всички райони, с цел да се предизвика ползата на младежите.

Събитията в България са проведени от 196 професионални гимназии, 41 междинни учебни заведения с професионални паралелки, 9 обединени учебни заведения с професионални паралелки, над 550 компании и представители на локалните управляващи в цялата страна. Ученици от V –VII клас ще имат опция да посетят гимназиите и компаниите, с цел да се срещнат с специалностите и да могат да създадат своя ранен професионален избор.

Освен „ Дни на отворените порти “, ще има изложения, открити уроци, училищен конференции, кръгли маси, презентации, демонстрации, срещи на известни ученици на професионални гимназии с сегашни възпитаници, надпревари по специалности и други
Инициативите ще съберат на едно място възпитаници, родители, представители на образованието, бизнеса и локалните управляващи.

Под мотото „ Открий своя гений “ във всички страни на Европейския съюз се показват опциите за образование и кариера, които професионалното обучение и образование предлага.

Подобни събития у нас ще има и през идващите седмици като част от празниците на другите специалности. През месец ноември Българската мрежа на Глобалния контракт на Организация на обединените нации ще организира за поредна година „ Детски базар на специалностите “, с цел да даде опция за ранно професионално насочване и да насърчи съзнателния избор на специалност, която носи задоволство.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР