Двойката акробати и катерачът Петър Иванов на финал на младежката

...
Двойката акробати и катерачът Петър Иванов на финал на младежката
Коментари Харесай

Двойката акробати и катерачът Петър Иванов на финал в Буенос Айрес

Двойката акробати и катерачът Петър Иванов на край на младежката олимпиада в Буенос Айресвтория спортен ден на продължаващите в Буенос Айрес трети юношески олимпийски игри България си осигура място в два финала в обособените спортове.

В дебютното за историята на олимпиадите спортно катерене Петър Иванов започва с 15-о място в първото тестване „ скорост (8.49 сек.), само че по-късно в коронната си дисциплинираност „ боулдър “ се подреди втори след японеца Кейта Дохи. В последното тестване Иванов още веднъж се показа мощно, което го класира четвърти в дисциплината и на четвърто място в общото комбинирано класиране. Така, с общо 120 т. нашият надарен играч си обезпечи място измежду шестте финалисти, които ще спорт за систематизиране на оценките в сряда, 10 октомври. Лидер с 99 т. е Кейта Дохи от Япония.

Късно нощес двойката ни в спортната акробатика Мариела Костадинова и Панайот Димитров се показа чудесно и се класира без проблем за финала. На „ баланс “ нашите бяха четвърти с 27.450 т., по-късно на „ динамичност “ останаха пети с 26.775 т., а на „ комбинирано “ бяха безапелационни за първото място с 27.775. Така в общото класиране българската двойка се подреди на трета позиция, с еднакъв резултат от по 82.000 т. с украинската двойка, което им отрежда място на финала, който е плануван за среднощ против идващия вторник българско време.

Мария Делчева продължи победната си серия в бадминтона като надигра с 2:0 (21:13, 21:16) украинката Анастасия Прозорова. Българката се нуждаеше от единствено 23 минути за триумфа, а идната й съперничка ще бъде Ти Ан Ту Ву от Виетнам, срещата е във вторник от 21.15 ч. българско време. Делчева записа победа и в тандем с камбоджанеца Вам в шампионата на микс двойки и в идващия стадий ще си партнира с шведката Ашвати Пилай против тандема Гох(Малайзия)/Гинга(Молдова).

В плуването Диана Петкова финишира втора в серията си на 100 м св. жанр с време 56,83 сек, единствено на осем стотни от победителката Аничка Делгадо от Еквадор. Това й обезпечи място на полуфиналите по-късно тази нощ. На 100 м бътерфлай Тихомир Тодоров се класира седми в серията си с 54,67 сек., което го лиши от опция да продължи напред и го подреди 21-ви в крайното класиране. На 200 м ст. жанр Йордан Янчев приключи финален в своята серия, а резултатът му 1:52,80 го класира 23-ти в крайното
нареждане.

Междувременно МОК дефинира Дакар за хазаин на идващото, четвърто издание на младежките олимпийски летни игри. Столицата на Сенегал ще одобри спортните гениите от целия свят през 2022 година, тогава олимпийският огън ще лумне за първи път на Африканския континент.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР