Шофьорите на Tesla предизвикаха шок с нетрадиционния начин, по който зареждаха своя Model Y на публично място: „Откраднато електричество“

...
Двойка от Лос Анджелис, караща своя Tesla Model Y през
Коментари Харесай

Двойка от Лос Анджелис, караща своя Tesla Model Y през малък град в Монтана, предизвика доста шум миналия месец. Историята дори беше съобщена в местния вестник, Ekalaka Eagle. След това беше взето от Montana Free Press и Electrek.

Двойката, която беше в града за така наречения Dino Shindig в местния музей, се озова на много километри от станция Supercharger. 120-волтовият контакт във фермата, където бяха отседнали, можеше да осигури само 40 мили зареждане за 10 часа зареждане, което беше по-малко от идеалното.

За щастие те забелязаха резервен 14-50 контакт на главната улица в града, който може да зарежда Tesla пет пъти по-бързо от контакта във фермата. Те успяха да свържат Model Y с техния адаптерен комплект и да го захранят.

Тогава обаче нещата се объркаха малко, тъй като местните забелязаха Tesla и журналист от Ekalaka Eagle направи снимка . Историята излезе на първа страница на следващия ден със заглавие „Волтове назаем“. Копието споменава колата като неидентифицирано електрическо превозно средство (UEV).

Когато двойката се върна на следващия ден, за да зареди отново Tesla, установиха, че контактът е изключен. След като отидоха до централата на Southeast Electric Cooperative (SECO) на една пресечка и научиха за вълнението, което са предизвикали, те също научиха, че контактът всъщност не е бил изключен заради тях - по-скоро той е активен само за няколко уикенда на година.

Въпреки това, двойката настоя да плати $60 за тяхното „откраднато електричество“, а служителите на SECO написаха първата си разписка за електрическо зареждане.

Служителите дори подписаха копие на Ekalaka Eagle за тях и написа, че трябва да „влязат в крак с времето“ и да инсталират своя собствена станция за зареждане на истински електрически превозни средства.

Коментаторите на Electrek бяха очаровани от историята.

„Харесвам термина „Неидентифицирано електрическо превозно средство“; хората от Ekalaka Eagle имат чувство за хумор. Хората от местната електрическа кооперация също бяха приятелски настроени и изглежда, че всички се засмяха“, написа един коментатор.

„Tesla трябва да отвори сервизен център там и шоурум“, отговори друг.

Присъединете се към нашия безплатен бюлетин за готини новини и действителна информация, която улеснява да си помогнете сами, докато помагате на планетата.

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР