Еднополова двойка в Кентъки отказа разрешение за брак от окръжен чиновник, присъден $100 000 обезщетение

...
Двойка от един и същи пол в Кентъки, на която
Коментари Харесай

Двойка от един и същи пол в Кентъки, на която бяха отказани разрешителни за брак от бившия секретар на окръг Роуън Ким Дейвис, получи обезщетение от 100 000 долара от федерално жури, според съдебни документи.

Дейвид Ърмолд и Дейвид Мур – всеки от които получи по 50 000 долара в сряда – съдиха Дейвис, след като им бяха отказани разрешителни за брак няколко пъти от Дейвис или нейния офис, съобщи по-рано CNN.

Джо Бъкълс, един от адвокатите на двойката, каза пред филиала на CNN WKYT: „Това е просто пълно оправдание. Те усетиха тежестта на света върху тях тази седмица и през последните осем години.

ватиканската среща с папа ким дейвис lklv gallagher_00001925.jpg Ватикана среща с папа Ким Дейвис lklv gallagher_00001925.jpg видео

През 2015 г. Дейвис отказа да издаде разрешителни за брак на еднополови двойки след решението на Върховния съд на САЩ Obergefell срещу Hodges, което легализира еднополовите бракове. Тя смяташе, че издаването на лицензите би нарушило нейните християнски убеждения срещу еднополовите бракове.

Основателят и председател на Liberty Counsel Мат Ставър, един от адвокатите на Дейвис, каза: „Очакваме с нетърпение да обжалваме това решение и да отнесем този случай до Върховния съд на САЩ. Ким Дейвис проправи пътя в Кентъки, където получи религиозна свобода за всички чиновници. Сега е време да разширим тази свобода за всички и това е, което Liberty Counsel възнамерява да направи.“

Джеймс Йейтс и Уилям Смит, които също съдиха Дейвис, след като им бяха отказани разрешителни за брак многократно, не получиха обезщетение в сряда в паралелното им дело срещу Дейвис, което беше съдено в тандем с делото Ермолд-Мур, според съдебни документи.

„Две съдебни заседатели изслушаха едни и същи доказателства и едни и същи аргументи и само едно жури върна присъда, която се основаваше на фактите и доказателствата, представени по време на процеса“, каза Даниел Шмид, старши адвокат на Liberty Counsel и един от адвокатите на Дейвис. CNN по имейл. „В случая Йейтс съдебните заседатели върнаха присъда от 0,00 долара, защото това изискваха доказателствата.“

„Без никаква доказателствена подкрепа журито на Ермолд стигна до присъда от $50 000 за всеки ищец. Доказателствата, представени на процеса, просто не подкрепят тази присъда и г-жа Дейвис ще подаде молба за съдебно решение, независимо от присъдата, следващата седмица“, каза Шмид. "Г-ца. Дейвис вярва, че съдилищата, които разглеждат представените доказателства, ще видят, че присъдата на Ermold няма никаква доказателствена подкрепа и ще се съгласят с журито на Yates, че ищците нямат право на никакви обезщетения.

През 2015 г. Дейвид Ермолд, вдясно, се опитва да връчи на чиновниците от окръг Роуън копие от решението на съдията от окръжния съд на САЩ Дейвид Бънинг, инструктиращо окръга да започне да издава разрешителни за брак. През 2015 г. Дейвид Ермолд, вдясно, се опитва да предаде на чиновниците в окръг Роуън копие от решението на съдията от окръжния съд на САЩ Дейвид Бънинг, инструктиращо окръга да започне да издава разрешителни за брак. Тимъти Д. Изли/AP/файл

През 2015 г. американският окръжен съдия Дейвид Бънинг обяви Дейвис за неуважение към съда и я нареди в затвора, докато не се подчини.

Дейвис излежа пет дни в затвора, след като Бънинг се увери, че заместниците на Дейвис изпълняват задължението си да издават разрешителни за еднополови бракове, но Бънинг издаде заповед, според която Дейвис не може да се намесва.

През март 2022 г., на фона на съдебно дело, заведено от двете двойки, Бънинг написа в меморандум и становище, „Становището на съда е, че Дейвис е нарушил конституционното право на ищците да сключат брак и единственият оставащ проблем е въпросът за обезщетението.“

CNN се е свързала с адвокатите на Йейтс и Смит, но все още не е получила отговор.

Дейвис загуби кандидатурата си за преизбиране през 2018 г.

Марлон Сорто от CNN допринесе за този доклад.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР