Двойка жени осъдиха България в Европейския съд за правата на

...
Двойка жени осъдиха България в Европейския съд за правата на
Коментари Харесай

Двойка жени осъди България в Страсбург след отказ да бъдат вписани като женени у нас

Двойка дами осъдиха България в Европейския съд за правата на индивида в Страсбург, съобщи Франс прес. Двойката се обърнала към съда поради отвод на българските управляващи да признаят подписания сред тях през 2016 година съюз във Англия, където двете дами живеели от седем години.

Днес двете дами живеят в София. Те желали в регистрите за гражданско положение в България да бъдат вписани като " женени ", с цел да могат да се употребяват със същата юридическа отбрана както останалите фамилни двойки.

Магистратите от Европейския съд за правата на индивида в Страсбург споделиха през днешния ден, че двете дами са в правото си да желаят сходно нещо от българските управляващи и осъдиха България за нарушаване на правата, гарантиращи зачитането на персонален и фамилен живот, записани в член осми на Европейската спогодба за отбрана на човешките права. Съдът реши единомислещо, че констатирането на това нарушаване е единствено по себе си задоволително заслужено задоволство за моралните вреди, понесени от двете жалбовносителки. Съдът също по този начин изиска от България да изплати 3000 евро правосъдни разноски на двете дами.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР