Дворецът в центъра на Токио е официалната резиденция на Акихито

...
Дворецът в центъра на Токио е официалната резиденция на Акихито
Коментари Харесай

Бившият император на Япония напусна двореца си

Дворецът в центъра на Токио е формалната резиденция на Акихито от 1993 година.

Бившият император на Япония Акихито и брачната половинка му Мичико са напуснали двореца си в Токио вечно. Предстои дворецът да бъде ремонтиран и квалифициран за новите си жители - актуалният монарх Нарухито и брачната половинка му императрица Масако.

Според осведомителната организация Киодо 86-годишният Акихито и 85-годишната Мичико, които в този момент се титуловат почетен император и императрица, ще се реалокират във вила на океана в град Хаяма, югозападно от Токио. След това ще прекарат известно време в императорската плантация в селския регион на префектура Точиги в северозападната част на основния японски остров Хоншу.

На 31 март двойката ще се върне в Токио и след година и половина Акихито и 60-годишният му наследник - актуалният император Нарухито, ще си разменят дворците. Нарухито ще влезе в преди малко актуализирания императорски замък в центъра на Токио, а татко му ще остане в близкия замък Акасака.

Акихито непринудено абдикира на 30 април 2019 година заради напредналата си възраст. Той стана първият японски монарх през последните 200 години, който напусна трона приживе. Преди да напусне двореца, Акихито подари на музеите на страната към 4 хиляди дарове, които е получил от висши задгранични посетители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР