Двоен изборен удар може да понесе шефката на БСП Корнелия

...
Двоен изборен удар може да понесе шефката на БСП Корнелия
Коментари Харесай

САМО ПРЕД LUPA.BG: Говори адвокатът, върнал Кирил Добрев и Паргов в пленума на БСП

Двоен избирателен удар може да понесе шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова на 2 април, мощно обезпокоени са придворните й в партията. А повода за сгъстяването на облаците над нея се корени в бурята, носена от двамата водачи на " ЛЕВИЦАТА! ", против които тя се изправя в Благоевград и лидерския 25-и МИР в столицата. Оказва се, че левият съюз е избрал да влети в първите си избори не просто със мощни фигури, а с същински гамбит в лицето на... осъдителката на Нинова, разкриват наши източници. 



Lupa.bg се свърза с първата в кандидатдепутстката листа на " ЛЕВИЦАТА! " в 1 МИР - юрист Албина Томова, която води делото на Калоян Паргов и Кирил Добрев против " Позитано " 20 предходната година, когато противоуставно бяха изключени от състава на Националния съвет.

Тъкмо Томова сезира Върховния касационен съд и изведе делото до дъно, с което висшите магистрати постановиха без право на обжалване - Паргов и Добрев са изцяло законни членове на пленума.

И макар че на последния бузлуджански събор съратниците на Нинова твърдяха, че решението на Софийския градски съд е изцяло законно и няма по какъв начин да се оспорва,  " Позитано " 20 се сблъска с безспорен казус в лицето на окончателното мнение на Върховен касационен съд.

" Софийски градски съд не беше съобразил условия като това, че двамата са изключени противоуставно - на неприсъствено съвещание, че не им е дадена опция да изложат техни мнения, че решението на пленума тогава е взето без претекстове и без съображение ", изяснява адв. Томова. И разкрива, че в мига, в който магистратите от Върховен касационен съд са се заровили по-детайлно в проблема, той се е избистрил и правосъдният състав е бил безапелационен, дружно с прокурора по делото - и на Паргов, и Кирил Добрев са нарушени правата в партията. 



Въпреки всичко това обаче Нинова отхвърля да извърши решението на Върховен касационен съд и продължава да не позволява нито единия, нито другия до гласуванията на Националния съвет. 

Затова и има тъжба, подадена против нея в прокуратурата, по която и в сегашния миг тече инспекция.

А самата соцпредседателка към този момент се е сдобила с санкция при започване на годината - за отсъствие по призовката на държавното обвиняване и отхвърли й да даде изисканите от прокуратурата доказателствени материали. Нинова се е бръкнала с 2 бона по въпросното наказване.

В същото време над главата й се е надигнала нова вълна правосъдни искове - поради 14-мата изключени на съвещанието на конгреса през февруари. Куриозното - измежду тях още веднъж е и Кирил Добрев. Според адв. Томова се чака заявката й до съда за отписването им, след което ще стартира и пороят от каузи. 

Водачът на " ЛЕВИЦАТА!` в Благоевград е подготвен на спор с председателката на Столетницата. Но по думите й предпочитание за диалог сред съпернички в сходен формат към този момент най-малко не е демонстрирано. Иначе, споделя адв. Томова: 

" С най-голямо наслаждение бих я попитала - като по какъв начин се мисли, че може да се изживява като един от стожерите на правосъдната промяна, откакто не съблюдава и не се преценява с решенията на съда и не почита призовките, връчени й от прокуратурата? ".

В 25-и МИР обстановката за Корнелия не била по никакъв начин по-различна. Там против нея от новото ляво обединяване, отпред с Мая Манолова, Татяна Дончева, Румен Петков и Георги Кадиев, пък без заобикалки то прати известната психиатърка Цветеслава Гълъбова. 

Любопитната детайлност е, че доктор Гълъбова, въпреки и непознато за дейната политика до момента лице, в действителност има зад себе си гласовете на радевистите.

Именно тя бе от главните фактори в Инициативния комитет по издигането на Румен Радев и Илияна Йотова за втори мандат на " Дондуков " 2. При това в миг, когато Нинова бе подела следващ рунд от боксовия мач на " Позитано " 20 против президента, припомнят осведомени. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР