Движението за права и свободи (ДПС) е на мнение, че

...
Движението за права и свободи (ДПС) е на мнение, че
Коментари Харесай

ДПС иска прекратяване на меморандума за GЕMCORP

Движението за права и свободи (ДПС) е на мнение, че „ колкото по-бързо прекратим този меморандум, толкоз по-добре за страната - да не нанасяме спомагателни вреди или да не застрашаваме националната сигурност “. Това съобщи депутатът от Движение за права и свободи Петър Чобанов откакто народните представители изслушаха по тематиката ръководителя на ДАНС Пламен Тончев.

По рано стана ясно, че министър председателят Кирил Петков, финансовият министър Асен Василев и министърът на енергетиката Александър Николов, всичките в оставка, ще бъдат поканени за чуване в петък във Временната комисия за определяне на всички обстоятелства и условия, свързани с подписания от държавното управление Меморандум за 1 милиарда $ с GЕMCORP и IP3 CORPORATION 1.

Чобанов изясни, че се надява министър председателят, вицепремиерът по еврофондовете и министърът на енергетиката да обяснят фактологията по отношение на подписването на меморандума, както и спазени ли са процедурите на Министерски съвет при сключване на сходен документ.

Той добави, че се изисква инспекциите да бъдат осъществени преди подписването, да има изговаряне на съответните дирекции и решение на Министерския съвет, когато се подписва меморандум „ с толкоз сензитивна информация, обвързвана с енергетиката, оттова - и с националната сигурност “.

Чобанов уточни, че чака да се обясни от кого и от кое място е пристигнала концепцията за този меморандум и предлагането за компанията GЕMCORP. „ Разчитаме на съдействието на представителите на изпълнителната власт, спазили ли са процедурите и по какъв начин са се развили събитията “, добави той, като съобщи, че не е получена никаква информация от изпълнителната власт работи ли се нещо по този меморандум.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР