Движението в района на бул. Сливница край кв. Захарна фабрика

...
Движението в района на бул. Сливница край кв. Захарна фабрика
Коментари Харесай

Пореден протест на жителите на кв. Захарна фабрика

Движението в региона на бул. " Сливница " край кв. " Захарна фабрика " бе затруднено в късния следобяд, откакто хората от квартала излязоха на следващ митинг. Те недоволстват против желанието на общината да реалокира хора от Виетнамските общежития в Кризисния център в квартала, заяви Bulgaria ON AIR.
Протестиращите упорстват спешният център, който се намира в квартала, да бъде отстранен. Причината - с изключение на, че там живеят бездомни, два от етажите му служат за дом на хората, чиито гета бяха бутнати преди повече от година. Преди време хората от квартала са получили заричане от общината, че тези хора ще бъдат изселени от центъра до края на март. Сега обаче се оказва, че тяхното изселване може да стане най-рано в края на годината.
" Ние сме заложници в този квартал. Плащаме налози, а не можем да се приберем у дома. Тук обирите и нападенията са всекидневие. Страхуваме се да се разхождаме и през деня, и нощем. На площада обраха едно детенце. Взеха му обувките, до момента в който отиде да си вземе самун ", разясниха протестиращи. Те са безапелационни - ще останат на улицата, до момента в който не бъдат чути настояванията им.
За какво беше предходният митинг в квартала - припомнете си ТУК!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР