Движението на вкарания в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални

...
Движението на вкарания в затвора руски опозиционен лидер Алексей Навални
Коментари Харесай

Навални с призив от килията: Русия да не се подчинява на Путин, да не мълчи!

Движението на вкарания в пандиза съветски опозиционен водач Алексей Навални прикани през днешния ден за гражданска акция в символ на митинг против съветската инвазия в Украйна, заяви Ройтерс.

" Путин разгласи война на Украйна и се пробва да направи по този начин, че всички да мислят, че Украйна е била нападната от Русия, т.е. от всички нас. Но това не е правилно ", написа екипът на Навални в своя акаунт в Twitter.

" Ние би трябвало да покажем, че не поддържаме войната. Ние призоваваме руснаците да проявят гражданско непокорство. Не мълчете ", приканва още опозиционерът.

Навални, най-изявеният съперник на президента Владимир Путин, беше вкаран в пандиза предходната година, когато се върна в Русия от Германия, откакто там се възвърне от това, което западните лабораторни проби откриха, че е бил опит за отравяне с нервнопаралитично вещество в Сибир. Русия отхвърля да е направила такава офанзива.

Оттогава насам управляващите са подхванали още по-строги ограничения против придвижването на Навални, а основни фигури отидоха в заточение, откакто бяха оповестени от управляващите за " задгранични сътрудници ".

Групата ОВД-Инфо, която следи митингите и арестите в Русия, заяви, че до момента са задържани 6006 души за антивоенни демонстрации, откогато Русия нахлу в Украйна на 27 февруари.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР