Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe

...
Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe
Коментари Харесай

Спират тировете по магистралите утре от 14 ч. до 20 ч.

Движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища се лимитира от 14.00 ч. до 20.00 на следващия ден - 4 март, оповестиха от Агенция " Пътна инфраструктура ". Целта е повишение на сигурността и увеличение на пропускателната дарба на инфраструктурата в края на почивните дни.

От Агенцията молят водачите да карат рационално и със скорост, съобразена с метеорологичните условия, да съблюдават разпоредбите за придвижване и да не употребяват спешните ленти по автомагистралните сектори за по-бързо напредване. Рисковото и прочувствено шофиране не подсигурява по-кратко пътешестване, само че заплашва живота и здравето на всички останали, които съблюдават разпоредбите, показват от пътната организация.

Съвместната заповед за прекъсване на придвижването на камионите над 12 тона е на АПИ, Групово дело " Национална полиция " и ИА " Автомобилна администрация ". Тя планува ограничение на придвижването по следните сектори от републиканската мрежа: автомагистралите; с. Ребърково - Ботевград, като придвижването се пренасочва по пътя Ребърково - Своге - Софийски околовръстен път в посока София; Благоевград до Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кулата " ; п. в. " Коритна " - Велико Търново - Шумен; Русе - Велико Търново; Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - София; Варна - Бургас; Околовръстен път на София; Бургас - Царево.

Забраната не важи за коли, пренасящи бързоразвалящи се хранителни артикули и товари на температурен режим, живи животни и рискови товари.

В пиковите часове поради интензивният трафик е допустимо по-бавно предвижване в региона на тунел " Витиня " на Автомагистрала " Хемус ", където придвижването се реализира в двете посоки в тръбата за Варна, както и на пътя Ботевград - София, в сектора при 210-ти км, в прохода " Витиня ", където придвижването се реализира в една лента заради ремонт на анкерната стена. Необходимо е водачите да карат със съобразена скорост, спазвайки разпоредбите за придвижване.

За облекчение на трафика през Владая и повишение на пътната сигурност на 4 март, през светлата част от денонощието, ще има две ленти за влизащите в София по първокласния път. Временната организация е от км 278+910 до 282+038 и от пътен възел " Даскалово " до кръстовище " Драгичево ". По този метод идващите в столицата водачи ще могат да пътуват по-удобно и безвредно. Алтернативен маршрут на първокласния път през Владая е Автомагистрала " Струма " (в сектора с предходно название Автомагистрала " Люлин " ).
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР