Движението на автомобили по крайбрежната алея във Варна между Втора

...
Движението на автомобили по крайбрежната алея във Варна между Втора
Коментари Харесай

Слагат край на движението на коли по част от крайбрежната алея във Варна

Движението на коли по крайбрежната алея във Варна сред Втора буна и Рибарския плаж ще бъде неразрешено. Препоръка за това даде Областната комисия по сигурност на придвижването.

Заседанието й беше предшествано от ревизия на специалисти от едноименната държавна организация, предизвикано от голям брой тъжби на варненци.

От организацията окачествиха смесването на пешеходци, коли и велосипедисти по трасето като рисково и показаха мнение, че крайбрежната Дамба не е предопределена за авто превоз. Тя има потребност от реорганизация, само че средства за това не са обезпечени в държавния бюджет, а съгласно Общия организационен проект на Варна оборудването е част от уличната регулация.

Комисията реши единомислещо, че в полза на жителите до окончателното изясняване на обстановката би трябвало да се одобри краткотрайно решение, написа ПИК. То планува тротоарът към плажа в сектора, който в този момент се употребява за паркинг, да стане зона за пешеходци, а на пътното платно да се обособи велоалея.

От Втора буна до началото на Дамбата колите ще могат да паркират паралелно, с цел да се отвори място за минувачи, а по стръмния метод от Станчовата алея до брега ще бъде изработен тротоар.

За да влязат в действие рекомендациите, е нужна заповед. Такава ще бъде издадена до седмица, сега уточняваме правните формулировки, защото сигурно ще има тъжби, сподели регионалният шеф Благомир Коцев.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР