Движение Самоопределение и Демократичният съюз /ДСК/ се договориха да сформират

...
Движение Самоопределение и Демократичният съюз /ДСК/ се договориха да сформират
Коментари Харесай

Опозиционни партии сформират правителство в Косово

Движение " Самоопределение " и Демократичният съюз /ДСК/ се договориха да образуват съдружно държавно управление в Косово.
Партиите, спечелили предварителните парламентарни избори в Косово - Движение " Самоопределение " и Демократичният съюз, съумяха да реализират дефинитивно съглашение за образуване на взаимно държавно управление. То ще бъде ръководено от водача на Движението Албин Курти, на който не доближиха гласове за основаването на държавно управление с болшинство.
Предложеният за министър председател Курти реши да работи по този метод, откакто беше подложен в непоколебим парламентарен период, с цел да показа кабинет, откакто президентът Хашим Тачи го номинира за министър-председател. Конституцията на Косово задължава Курти да показа кабинет пред Народното събрание в границите на 15 дни след номинирането, което стана на 20 януари.
Източнити от двете опозиционни партии оповестиха за косовски медии, че и последното затруднение пред образуването на съдружно държавно управление към този момент е отстранено.
Лидерите на двете партии Албин Курти и Иса Мустафа оповестиха, че на следващия ден ще официализират съглашението на съдружното държавно управление.
Като водач на партията, която е получила по-голям промент от гласовете на жителите на парламентарните избори на 6 октомври, мандатът за сформиране на държавно управление бе предоставен на Курти.
Сесията за гласоподаване на предлагането за държавно управление е планувана за понеделник, 3 февруари, от 11 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР