Движение България на гражданите ще проведе национален форум на 30

...
Движение България на гражданите ще проведе национален форум на 30
Коментари Харесай

ДБГ искат сайт за реклама на туризма ни по време на председателството

Движение " България на жителите " ще организира народен конгрес на 30 септември. Тогава партията ще избере нов ръководител. Това стана ясно от думите на настоящия водач Меглена Кунева.

На националния им съвет, който се е провел през миналия уикенд, са дискутирали главно локалните избори. По думите на Кунева, считат да се концентрират върху платформи в обособените градове, които да вземат решение съответни проблеми. Освен тази тематика на съвета са обсъждали европредседателството, Закона за антикорупцията и санирането.

Кунева " разруши няколко подправени вести " по отношение на европредседателството. Тя уточни, че не може председателството да ни бъде отнето. Повече се приказва за здания, в сравнение с за това какво ще съставлява българското председателство, установи Кунева.

" 17 от страните са показали своите възгледи за развиването на бъдещето на Европа. Представили са ги в своите страни, намерили са народен консенсус и са ги показали и в Брюксел. България, която след няколко месеца ще бъде ръководител, не е направила това вътре в страната и няма никаква поръчка по какъв начин ще го направи и дали ще го направи на открито ", съобщи Кунева.

 Проверяват 30 здания по сигнали за некачествено саниране
Проверяват 30 здания по сигнали за некачествено саниране

Проверяват 10% от постройките, които към този момент са в употреба

Според нея е добра концепция да бъде изработен уебсайт, посредством който общините ще могат да популяризират туризма си по време на председателството.

Тя даде за образец Холандия и тяхното приложение към уеб страницата им, насочващо какво се случва в страната по време на председателството им.

Димитър Танев на собствен ред разяснява тематиката саниране. Той съобщи, че програмата е станала: " източник на злоупотреби и корупция ". Танев добави, че в тази програмата има извънредно доста проблеми и неправилно осъществяване. " 2 милиарда лв. са изхарчени за санирането досега. За 2 милиарда можеше да бъде построена автомагистрала Хемус от край до край ", сподели Танев.

Той цитира и информация, съгласно която от 40 санирани високи здания единствено 4 са санирани с негорим материал. Няма действителни данни за осъществената спестовност, отсече Димитър Танев и прикани Народното Събрание да спре националната стратегия.

Зам.-председателят на Движение " България на жителите " Димитър Делчев съобщи, че през 2014 година и в края на предишното ръководство е отчел: " отвод на ГЕРБ да се борят с корупцията ". По думите му в последните месеци виждаме под паника боязън от битката с корупцията и даде за образец абсурдът НДК. " Примерът с НДК е доста индикативен по какъв начин две лобита в ГЕРБ се борят на гърба на българското председателство да вземат едни комисионни ", показа Делчев. Един от най-ясните знаци за неналичието на битка с корупцията, съгласно Димитър Делчев, са публичните поръчки. Той уточни, че в България дневно се разпореждат по 60 публични поръчки приблизително на цена 20 млн.лв. Той регистрира, че няма никакво усъвършенстване и прикани да се одобри закона за битка с корупцията.

Найден Зеленогорски обърна внимание на районната политика. " На процедура в Северна България се основават 26% от Брутният вътрешен продукт, а в южна- 74% ", съобщи Зеленогорски. Той прикани още при създаването на бюджета за идната година да бъдат заложени средства в държавния бюджет за по-бързо изграждане на автомагистрала " Хемус ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР