Двигателят на растежа за световната автомобилна индустрия включи на задна

...
Двигателят на растежа за световната автомобилна индустрия включи на задна
Коментари Харесай

Най-големият автомобилен пазар в света записа първи спад от над 20 години насам

Двигателят на растежа за международната автомобилна промишленост включи на задна скорост. Китай - най-големият пазар в света - регистрира първия си годишен спад в продажбите от повече от две десетилетия, написа Bloomberg.

Продажбите понижават с шест % до 22,7 милиона през 2018 година, гласят данни на локалната асоциация. Търговската война и сривът на акциите накараха потребителите да забавят покупките в промишленост, която регистрира закъснение и на други значими пазари.

Търсенето на коли понася изключително тежък удар от комерсиалната война, която души китайската стопанска система. Това накара държавното управление да приготви тласъци, с цел да съживи продажбите. Акциите на китайските производители се повишиха в сряда.

Компаниите, които похарчиха милиарди долари за фабрики и произвеждане в Китай през последните десетилетия, са несигурни дали растежът ще се завърне и по кое време може да стане това. Продължаваща нападателна агресия може да ги натовари с непотребен потенциал, до момента в който прекомерно деликатен метод може да отнеме от опцията им да се възползват от възможен нов растеж.

 Бумът на продажби на нови коли е към своя край
Бумът на продажби на нови коли е към своя край

Производителите би трябвало да гледат към Източна Европа и разрастващите се пазари за нов напредък

Случващото се в Китай е отражение на обстановката по целия свят. Цените порастват, от ден на ден консуматори обръщат тил на дизела. Нови услуги като споделените коли също изяждат от търсенето на пазари като Англия и Съединени американски щати. В миг, в който последната вяра - Китай - също разочарова, автомобилната промишленост може към този момент да е в криза, съгласно RBC Capital Markets.

През тази година продажбите най-вероятно ще намалеят с още 7 %, съгласно Goldman Sachs Group Inc. Обемите може да запишат възобновяване чак през 2020 година, с покачване от 3 %.

Китайската асоциация на автомобилните производители чака пазарът да остане без смяна през тази година. Надеждите им са, че нарасналите продажби на електрически автомобили ще оказват помощ на пазара да избегне още един спад.Ограниченията върху притежанията на коли в огромни градове като Пекин най-вероятно също натежават над търсенето. Затова предстоящото им облекчение може да помогне на продажбите.

Производителите в този момент би трябвало да решат дали да продължат със скъпата агресия. Ford възнамерява нови 50 модела до 2025 година и нарастване на локалното произвеждане. VW, най-големият задграничен бранд в Китай, възнамерява да вложи към €4 милиарда през 2019 година

Някои към този момент понижават интервенциите си. Suzuki излезе от страната през 2018 година, а ниското търсене накара Jaguar Land Rover да затвори краткотрайно завода си.

Според икономисти растежът на втората най-голяма стопанска система ще се забави до 6,2 % т.г. от 6,6 % през предходната.Производителите в този момент залагат от ден на ден на електрическите автомобили, които набират известност в Китай - посредством и на екополитиките на държавното управление. Очаква се продажбите на коли на ток в Поднебесната империя да се повишат с една трета през годината до общо 1,6 милиона. Tesla форсира навлизането си в страната, като стартира построяването на цех.

Въпреки че продажбите на електрически автомобили към момента са ниски - едвам няколко % от общите - растежът е впечатляващ.

 Краят на автомобилната промишленост такава, каквато я познаваме, е напълно близо
Краят на автомобилната промишленост такава, каквато я познаваме, е напълно близо

Гигантите в сферата към този момент се готвят за момента, в който продажбите с малко, само че вечно ще стартират да понижават
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР