Двете основни въпросителни по състава, които стоят пред селекционера на

...
Двете основни въпросителни по състава, които стоят пред селекционера на
Коментари Харесай

Десподов и Бодуров са големите въпросителни за "Уембли"

Двете съществени въпросителни по състава, които стоят пред селекционера на националния тим Красимир Балъков преди евроквалификацията с Англия, са свързани с Кирил Десподов и Николай Бодуров. И двамата са значими фигури в държавния отбор, само че не играят за клубовете си. Бодуров не попада в състава на " ЦСКА-София " за мачовете от шампионата от към месец, откакто треньорът Люпко Петрович го упрекна, че основава напрежение на терена и в съблекалнята. Преди да бъде осъден, той изигра пет цялостни мача (3 за състезание и 2 за Лига Европа), а от този момент само тренира.

Балъков призна, че поема риск с повиквателната към Бодуров, само че го прави на своя отговорност поради огромното значение и авторитет на бранителя за националния тим. До заминаването в петък треньорът би трябвало да реши дали да разчита на играча.

Още по-сложна е обстановката с Десподов. Футболист №1 на България за 2018 година пък въобще не е играл в формален мач този сезон, откакто стана ясно, че в " Каляри " няма да разчитат на него все още. До края на летния трансферен интервал му се търсеше тим, на който да бъде преотстъпен, и едвам в понеделник следобяд, часове преди затварянето на прозореца за Италия, играчът бе даден чартърен на " Щурм " (Грац), където треньор е Нестор Ел Маестро. Именно наличието на експерта отпред на австрийския отбор е убедило Десподов да се съгласи, защото двамата са работили дружно в " ЦСКА-София ". " Той (б.р. - Ел Маестро) беше в основата на прекосяването ми в австрийската Бундеслига, за което съм му доста благодарен. Това несъмнено е крачка напред за мен. Вярвам, че в Грац ще имам опцията да потвърдя на какво съм кадърен и да разпростра капацитета си напълно ", написа Десподов във Facebook след прехвърлянето. Футболистът се прибра в България през вчерашния ден и стана последният, който се причисли към лагера на националите. На летището той обясни пред " Канал 3 ", че не е имало вид да се върне в " ЦСКА-София ". " От " Щурм "  бяха най-настоятелни. Четири пъти променяха офертата, с цел да може да покрият условията ми. Имаше съществени предложения с огромни параметри от Холандия, Франция и Турция. Аз избрах най-хубавия вид за мен... Ел Маестро също е една от аргументите да отида там. Смятам, че имам място в " Каляри " отсега нататък ", добави Десподов.

Именно дребното тренировки с отбора, а и неналичието на игрова процедура внасят съмнения у Балъков дали да пусне бързия нападател като титуляр. Много е евентуално в главния състав да попадне бразилецът с български паспорт Марселиньо.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР