Двете най-тежко пострадали деца от катастрофиралия сръбски автобус на магистрала

...
Двете най-тежко пострадали деца от катастрофиралия сръбски автобус на магистрала
Коментари Харесай

Върнаха с хеликоптери в Сърбия двете тежко пострадали деца от катастрофиралия автобус

Двете най-тежко потърпевши деца от авариралия сръбски рейс на автомагистрала " Тракия " бяха превозени в четвъртък с медицински хеликоптери назад в Сърбия, където лекуването им ще продължи.

Служебният министър на опазването на здравето доктор Асен Меджидиев заяви след изпращането им на Летище София, че децата не са в сериозно положение и няма заплаха за живота им, само че им следва възобновяване.

Едното дете е претърпяло три интервенции в " Пирогов ". Другото, което беше откарано в безсъзнание в болничното заведение, към този момент е контактно. Прогнозата е добра и за двете деца, увери Меджидиев.

Той сподели, че не е имало напън от сръбска страна децата да бъдат приведени в Сърбия незабавно след случая. " Никакъв напън от сръбската страна не е имало децата да бъдат привеждани. Децата ще се усещат по-комфортно, когато са на тяхна територия. Полетът ще бъде къс, някъде към 12:30 децата ще бъдат в Белград ", заяви той.

В университетската болница в Стара Загора остават още три деца, които бяха по-леко потърпевши. " Евентуално в петък те също ще бъдат приведени на сръбска територия ", заяви Меджидиев.

Възрастните, настанени в старозагорската болница, също са в положително здравословно положение. " Може би индивидът с ампутирания крайник ще бъде арестуван по-дълго, защото има нужда от промяна на превръзките, с цел да не се инфектира раната ", сподели Меджидиев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР