Две трети от малките и средни предприятия в България използват

...
Две трети от малките и средни предприятия в България използват
Коментари Харесай

Две трети българските компании използват облачни услуги

Две трети от дребните и междинни предприятия в България употребяват облачни услуги. Предоставянето на далечен достъп би трябвало да се базира на високи стандарти за отбрана на персоналните данни, осведомителната сигурност и запазването на целостта на данните.

Транспортният министър Росен Желязков сподели по време на днешното съвещание на Съвета на министрите по телекомуникации в Брюксел, че България поддържа развиването на пазара на доставчиците на облачни услуги в Европейския съюз. Той акцентира, че етичните и обществени полезности и стандарти на Европейския съюз в региона на свободното придвижване на данни, би трябвало да бъдат разпространявани и в интернационален подтекст.

Желязков сподели също, че би трябвало да има гаранции за бизнеса и жителите, че ще могат да упражняват надзор на данните, които споделят. Той се разгласи за разширение на обсега на етичните правила и във връзка с самостоятелните интелигентни системи, криптовалутите, подправените вести и логаритмите за военни цели.

„ В подтекста на смисъла, което отдаваме на конкурентоспособността на европейската стопанска система, приемането на изводи на Съвета за 5G мрежите е добра основа за координирани дейности за ефикасното създаване на технологии от пето потомство с акцент върху тяхната сигурност “. Това сподели министър Желязков откакто на съвещанието през днешния ден бяха признати Заключения по отношение на значимостта на 5G мрежата за европейската стопанска система и нуждата от намаляване на рисковете за сигурността.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР