Две трети от германците са готови да направят лични жертви,

...
Две трети от германците са готови да направят лични жертви,
Коментари Харесай

Пържола, автомобил, полет? Какво ще жертват европейците за климата

Две трети от германците са подготвени да създадат персонални жертви, с цел да предпазят планетата от изменението на климата, демонстрира ново изследване на YouGov по поръчка на вестник Welt am Sonntag.

43% от интервюираните са подготвени да летят по-рядко, а 40% биха употребявали по-малко топлинна сила.

Но когато става въпрос за други удобни за климата решения, германците са по-неохотни.

По-малко от една трета от тях са подготвени да трансформират метода си на хранене, а единствено 13 на 100 могат да се откажат от персоналния си превоз и да останат без кола.

В целия Европейски Съюз измененията в метода на живот, които хората са подготвени да създадат в името на изменението на климата, са разнообразни.

Според изследването на Европейската капиталова банка за климата от 2022/23 година, 80% от жителите в 27-те страни членки на Европейски Съюз към този момент усещат последствията от изменението на климата в всекидневието си, оповестява Euronews.

И по този начин, къде в Европа са подготвени на най-големи жертви в името на планетата и какви промени в метода си на живот на драго сърце биха създали?

Французите жертват пържолата и млякото, само че не на 100%

Проучването на Европейска инвестиционна банка открива, че множеството френски респонденти (57%) поддържат система за въглероден бюджет.

При нея на всеки човек ще се отпускат закрепен брой заеми всяка година, които той ще може да изразходва за артикули с огромен въглероден отпечатък, като самолетни полети и консумация на месо.

Шестима от всеки 10 души декларират, че биха платили малко повече за храна, която е създадена на място и по по-устойчив метод.

Мнозинството (57%) поддържат ограничението на количеството месо и млечни артикули, които хората могат да купуват.

Французите считат, че държавното управление има роля в регулирането на избора им. Две трети от тях поддържат по-строги ограничения за смяна на държанието на хората за справяне с изменението на климата.

Британците се отхвърлят от пластмасата за еднократна приложимост

Проучване на YouGov, извършено в Обединеното кралство по-рано тази година, откри, че 36% от интервюираните са подготвени да лимитират потреблението на млечни артикули и месо до две или три хранения седмично.

Само 12% биха се съгласили да изключат месото и млечните артикули от менюто си изцяло.

Почти 60% декларират, че са подготвени да не купуват артикули, създадени от пластмаса за еднократна приложимост.

Малко повече жители в сравнение с в Германия, са подготвени да се откажат от автомобила си, с цел да вървят пешком, да карат колело или да употребяват публичен превоз. 20% декларират, че биха създали тази смяна, а 14%, че това е нещо, което към този момент вършат.

Британците обаче не са склонни да трансформират проектите си за пътешестване. Само една четвърт биха платили спомагателна такса за полети, с цел да компенсират въздействието върху околната среда.

Испанцитепрехвърлят топката към държавното управление

Испания е една от страните от Европейски Съюз, които ще бъдат мощно наранени от изменението на климата. Тя към този момент страда от последствията на продължителната суша, като в някои райони достъпът на жителите до вода е стеснен, защото резервоарите пресъхват.

На този декор, изследване на Испанската фондация за просвета и технологии открива, че процентът на хората, които считат, че изменението на климата е доста сериозен проблем, е намалял от 2020 година насам.

Въпреки това, изследването на Европейска инвестиционна банка открива, че тя е една от страните с най-голяма поддръжка за по-строги държавни ограничения. 80% от интервюираните имат вяра, че личното им държание може да промени обстановката, в съпоставяне със 72% приблизително за Европа.

Проучване на Университета в Сантяго де Компостела от 2021 година сподели възходяща социална поддръжка за субсидиране на изолацията на жилищата, зони с ниски излъчвания в градовете и ограничение на потреблението на замърсяващи транспортни средства.

Италианците залагат на етикети за въглероден отпечатъки локални артикули

Италианците са над междинното равнище за Европейски Съюз във връзка с поддръжката за по-строги държавни ограничения за смяна на държанието на хората.

Етикетирането на питателните артикули, с цел да се подчертае техният отпечатък върху климата, е концепция, подкрепена от 85% от италианските респонденти в изследването на Европейска инвестиционна банка.

64% от хората декларират, че биха плащали малко повече за локални храни.

Над две трети от италианците поддържат ограничението на количеството месо и млечни артикули, които могат да купуват, с цел да се понижат излъчванията на парникови газове.

 

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР