Две тенисистки, една от Киргизстан и една от Узбекистан, бяха

...
Две тенисистки, една от Киргизстан и една от Узбекистан, бяха
Коментари Харесай

Разследват 2 тенисистки за уговорен мач във Франция

Две тенисистки, една от Киргизстан и една от Узбекистан, бяха публично разпитани от френски арбитър заради съмнение в уговаряне на мачове.

Двете дами се появиха в съда в Понтуа, в покрайнините на Париж, оповестиха от прокуратурата, добавяйки, че те са били задържани на 23 и 24 септември по време на шампионат в Клермон, в централна Франция. Разследването идва от шампионат в Гон, близо до Понтуа, през март, разкри източник, непосредствен до следствието за Агенция Франс Прес.

Според информациите узбекистанката е обвинена в умишлената загуба на мач от ITF в Гон с награден фонд 15 000 $. Френският ежедневник Le Monde излезе с информация, че киргизстанката е обвинена за това, че е била медиатор за залагащите. От вестника допълниха, че управляващите във Англия са алармирали на френските си сътрудници за подозрителни залагания.

През януари белгийски прокурори разкриха, че проверяват „ 100 лица “, болшинството от тях треньори и играчи. Случаят включваше „ високоструктурирана формация от Източна Европа, която работи от Белгия и специализира в тенис мачове “, показа Ерик Ван Дюс, белгийски представител. „ Те се концентрирали върху нискоразрядни срещи, където е по-лесно да се подкупва и да се стига до измами “. Ван Дюс съобщи, че следствието се е разпростряло до седем страни – България, Словакия, Германия, Холандия, Франция, Съединени американски щати и Белгия. /БГНЕС

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР