Две страни обявиха, че обмислят бойкот на финалите за Световната

...
Две страни обявиха, че обмислят бойкот на финалите за Световната
Коментари Харесай

Канада, Норвегия и САЩ обмислят бойкот на стартовете за СК по биатлон в Русия

Две страни оповестиха, че обмислят протест на финалите за Световната купа по биатлон в Тюмен поради боязън от манипулиране на допинг пробите. Първи го сториха канадците, които има за какво да се притесняват. Именно ръководената от канадският юрист Ричърд Макларън излезе с отчета за допинг машинациите в Сочи 2014, което докара до отстраняването на Русия от олимпиадата в Пьончан следващата година и отнемането на куп медали.

“Боим се да отидем в Русия. Получихме закани, че пробите ни ще бъдат манипулирани, с цел да бъдем дискредитирани. Отделно от това съветската антидопингова организация към момента не е възстановила акредитацията си от УАДА”, разяснява биатлонитската Джулия Рансъм. В Русия реагираха с подигравка, като нарекоха Канада “велика биатлонна сила”, само че въпреки всичко в доводите на северноамериканците има известна логичност.

От Норвегия също намекнаха, че може да се причислят към протеста, въпреки да е рано да се приказва за това. От отбора на Съединени американски щати също са за отнемането на семейството на Тюмен.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР