Две срещи. Уж близо една до друга, а толкова далеч.Днес

...
Две срещи. Уж близо една до друга, а толкова далеч.Днес
Коментари Харесай

Любомир Аламанов: Цял свят ни казва как корумпирана шайка ни краде държавата! Какво искаме повече?

Две срещи. Уж близо една до друга, а толкоз надалеч.

Днес Борисов си е приказвал с Нинова на нещо, наречено " лидерска среща ". И отново си е трансформирал мнението. Започнал е да приказва за " техническо и експертно държавно управление ". Щял да беседва с сътрудниците си за смяна на решението на Националния съвет на ГЕРБ, което не разрешава на партията да влиза в общо ръководство с левицата.

В това време се организира среща, отдадена на върховенството на закона в България и бизнес средата с невижданото присъединяване на всички водещи търговско-промишлени сдружения на задграничния бизнес в страната, проведена от Американската комерсиална камара в България (АТК) в партньорство с Британо-българската бизнес асоциация, Българо-швейцарката комерсиална камара, Германо-Българската индустриално-търговска камара, Гръцко-българския бизнес съвет, Конфиндустриа България, Френско-Българската търговско-индустриална камара и Шведско-българската комерсиална камара.

Американският дипломат Херо Мустафа декларира непосредствено: " Една доста дребна група сътвори [в България] система, която обогатява олигархичната класа и завладява държавните запаси. "

И още:

" Преди да дойда в България (2019 г.), на мои встъпителни срещи български служители споделяха: „ Не ползвайте думата „ корупция “, нищо няма да постигнете, това ще скапе връзките ми с държавното управление. "

" В България виждаме по какъв начин корупцията извънредно доста деформира действието на някои институции и по какъв начин ги управлява в ущърб на българския народ. "

Какво чакаме още? Цял свят ни споделя, че една корумпирана тайфа е узурпирала страната и краде всичко. Включително години от живота ни. И продължава безочливо да желае още. Какво желаеме още? Колко повече би трябвало да ни кажат, да ни покажат?

Не разбираме ли, че приличаме на руснаците, които живуркат в кремълската агитация и не възприемат в какво страшилище се трансформира родината им? И ние ли по този начин не разбираме в какво сме се трансформирали?

Демократичните страни ни споделят задоволително.

Посочват проблемите задоволително.

Разкриват отговорните задоволително.

Но няма да ни свършат работата. Няма да сменят политиците, поради нас. Няма по какъв начин да стане.

Само ние можем да променим нещата. Само ние можем да изгоним корумпираните. Само ние можем да гласуваме и да изгоним крадците.

Цял свят ни споделя по какъв начин корумпирана тайфа ни краде страната, живота, бъдещето на децата ни. Какво желаеме повече?

Две срещи. Само едната показва път към обикновено бъдеще.

Идват избори. Мислете. Гласувайте. Изгонете корумпираните.

Спокоен ден!

Любомир Аламанов
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР