Две сгради, принадлежащи към културното наследство на Еквадор, са пропаднали

...
Две сгради, принадлежащи към културното наследство на Еквадор, са пропаднали
Коментари Харесай

Две огромни сгради в Евквадор внезапно се сринаха, по чудо няма жертви

Две здания, принадлежащи към културното завещание на Еквадор, са пропаднали подземен в провинция Ел Оро, а къща в съседство е отчасти разрушена. При случая няма жертви и потърпевши, оповестиха локални спасители. Причината за пропадането е срутване на земна маса.

" На 15 декември е обявено за сриване на земна маса в кантона Сарума на провинция Ел Оро на улиците " Колумб " и " Аугуста ". Към момента няма потърпевши или починали... Две къщи (културно наследство) са разрушени, а една къща е развалена ", се споделя в изказване на уеб страницата на Националната работа за ръководство на риска и изключителните обстановки.

Three buildings have been caught collapsing due to a sinkhole in Zaruma, Ecuador. The incident is not the first and will not be the last in a phenomenon largely blamed on local authorities.
— ANews (@anews)

Спасителите са евакуирали към 300 души от прилежащите здания като защитна мярка - срутване на земни пластове към този момент е следено и на прилежащите улици. Ранната евакуация на жителите на засегнатите къщи е помогнала да се предотвратят жертви, съобщи пред локалните медии ръководителят на отдела за ръководство на риска Кристиан Торес.

Кметът на Сарума Джанси Лопес също съобщи пред кореспонденти, че случаят е породен от противозаконен рандеман на злато - жителите копаят тунели, с цел да добиват скъпия метал, което заплашва огромна част от града. " За страдание доста хора си разрешават да се занимават с тези противозаконни действия, които повреждат обитаемоте места в града ", споделя Лопес, представен от Comercio.

Пропадането на земята се е случило на 100 метра от мястото, където през 2017 година локалното учебно заведение La Inmaculada Fe y Alegría се срина подземен. Десетки деца бяха изведени от постройката, преди тя да се срути.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР