Две сгради бяха повредени и хората в тях бяха евакуирани

...
Две сгради бяха повредени и хората в тях бяха евакуирани
Коментари Харесай

Инцидент в Санкт Петербург: Разрушени са две жилищни сгради, има евакуирани

Две здания бяха развалени и хората в тях бяха евакуирани през днешния ден в Санкт Петербург в Русия, откакто локални поданици оповестиха за мощна детонация, при която са били избити прозорци и изочупени стъкла на кооперациите, съобщи Ройтерс.

Областният шеф на Санкт Петербург Александър Беглов съобщи, че е станал случай в североизточния " Крансогвардейски ", регион на града. Жертви няма. Беглов не разясни за аргументите за случая, отбелязва Ройтерс.

Кадри, направени от Ройтерс, демонстрират развалена фасада да постройка с избити прозорци, развалени балкони и изпотрошени стъкла и части от мазилка, паднали на земята.

Жители на развалените жилищни здания споделиха пред Ройтерс, че са чули странни звуци, последвани от гърмеж и пожар.

" Първо чух свирене, тъй като тъкмо бях отворила прозореца, след това гърмеж, пожар и целия апартамент се извърши с пушек, а прозорецът излетя ", описа локалната жителка Елена. Тя добави, че случаят е станал след 7 ч. локално време.

Според съветски медии случаят може да е бил породен от събаряне на украински дрон, който се е бил насочил към прилежащо горивно хранилище. Няма публично удостоверение от съветските управляващи или от съветска държавна медия на тази версия. В съветската организация ТАСС се приказва единствено за зародила изключителна обстановка, поради която шестима души са потърсили помощ от медици, измежду които и 92-годишна жена в положение на потрес. Агенцията прибавя, че се е наложила евакуация на жители на постройка.

Според новинарския уебсайт " Маш " едната от постройките е била ударена от украински дрон, съобщи Асошиейтед прес. Новинарският уебсайт разгласява и видеа, показващи, както наподобява, момента, в който постройката е изумена. Вижда се мощна мълния, която като че ли гълтам едната страна на постройката и след това фрагменти от парчета да летят във въздуха. На друго видео се чува по какъв начин алармите на колите в близост стартират да пищят. Автентичността на видеата не може да бъде тествана на този стадий, а съветското министерство на защитата не е коментирало случилото се.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР