Две седмици смях на големия екран обещава поредното трето издание

...
Две седмици смях на големия екран обещава поредното трето издание
Коментари Харесай

Фест на европейската комедия в Лъки

Две седмици смях на огромния екран дава обещание следващото трето издание на Комедийният европейски кино фестивал – КЕФФ, който започва в края на септември. По традиция феста ще се организира в арт киното на Пловдив LUCKY Дом на киното, като тази година той се открива на 29 септември и ще продължи доникъде на октомври. В програмата са включени над 20 кино лентата в конкурсна и съпътстваща стратегии и две специфични селекции от ретро филми и най-хубавото от европейските комедии от последните години.

Програмата започва с френския „ Истински живот “ . На екрана ще забележим френските звезди Шарлот Генсбур и Дани Буун, който е и режисьор на лентата. Историята ни среща с Тридан, който се завръща от Мексико в Париж в търсене на любовта от детството си Виолет. Вместо нея, обаче, неговият полубрат го свързва с друго момиче, което да се преструва на Виолет.

Много смях предлага и италианският „ Никога не е късно за обич “ . В него възрастният пенсиониран професор Астолфо се усамотява с трима нови другари в безлюден палат, останал като фамилно завещание. Неочаквано той среща и се влюбва в Стефания, само че изпитва усложнения да покаже любовта си. Филмът е с номинация „ Давид на Донатело “ за автентичен сюжет.

Също в света на любовта ще ни потопи и „ Процес за мир и обич “ . Френската комедия ни среща с влюбено семейство с две деца, само че които непрекъснато се карат. За да спасят брака си, те измислят таблица с 10 правила.

Комедийният европейски кино фестивал ще се организира от 29 септември до 8 октомври, след което ще има и спомагателна стратегия. Билетите ще се продават от края на идната седмица на касите на LUCKY Дом на киното – всеки работен ден след 16:00 часа и в почивните дни от 10:30 до 21 часа, както и онлайн на kinolucky.com. Фестивалът се организира с поддръжката на Националния кино център.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР